Symfónia Pezinskej Baby v podaní Igora Drotára

Igor Drotár po pretekoch na Pezinskej Babe neprestáva tešiť, ani tešiť sa. Rozdáva radosť všetkým fanúšikom, ktorí ho už generačne sledujú na slovenských a európskych tratiach. Šesťdesiatnika z Prešova zároveň teší každá jedna jazda. Výsledky nášho suverénne najdlhšie aktívneho pretekára sú viac než nepochopiteľné a rozprávkové zároveň. Inak tomu nebolo ani uplynulý víkend na Pezinskej Babe.

Igor Drotár

Niektorí žijú pre štatistiky, iní pre všetko, čo k tým štatistikám vedie: motoršport je o príbehoch, emóciách, zážitkoch. Každý, kto si k nemu privonia vie, že to tak je. Sú jazdci, ktorí sa zapíšu do historických tabuliek na popredných miestach a sú jazdci, ktorí sa okrem výsledkov zapíšu najmä do pamäte ľudí. Výsledky z Pezinskej Baby hovoria o tom, že Igor Drotár skončil v rámci MSR PAV na absolútne druhom mieste, ako aj v triede najsilnejších kapotovaných strojov E1+2000. Druhý z 13 štartujúcich v triede často 700-koňových „štvorkoliek“, deviaty z približne 180 prihlásených jazdcov, medzi ktorými bolo množstvo špičkových európskych pretekárov a fantastických strojov. Jeho výsledky tak nadobúdajú úplne iný význam. „Sedieť doma a hovoriť, ako by som šiel ja, alebo ako by sa to dalo, je jedna vec. No aktívne pretekať je pre mňa stále to najpodstatnejšie,“ hovorí Igor, ktorý tento rok sadá za volant špeciálu Mitsubishi Lancer WRC. Svoj víkend na horúcej Pezinskej Babe zhodnotil takto:

“Na Pezinskú Babu som sa veľmi tešil, pretože v kalendári jednoducho chýbala. Zišlo sa tu okolo 180 jazdcov domácich, aj zahraničných. Zažil som jeden veľmi pekný víkend, ktorý ma dokonale naplnil nielen po spoločenskej stránke, ale aj športovej. Počasie tiež preverilo pripravenosť trate, ale aj jazdcov. Napriek tomu sa dosahovali často traťové rekordy. Skvele som si po dlhom čase zajazdil. Od začiatku sezóny nám auto prvýkrát fungovalo tak, ako malo. Veľmi veľa vecí by sa na ňom dalo vylepšiť, najmä čo sa týka podvozku a hmotnosti, keďže má o 115 kg viac, než je potrebné. Som rád, že som si zapretekal aj so špičkovými rakúskymi jazdcami. V MSR mi Jožko Béreš teraz trochu odbehol, to mi však nevadí. Ešte máme pred sebou množstvo podujatí a k víťazstvu je potrebné aj športové šťastie. Uvidíme, ako to dopadne. Som vďačný za každý výsledok a že môžem stále pretekať a stretávať veľa skvelých ľudí. Výsledky sú veľmi podstatné, no byť v top 10 je samo osebe vynikajúce. Vážim si každého jazdca, nielen zaslúženého víťaza, ale aj ostatných, proti ktorým môžem pretekať.“

Igor Drotár

Kopcová sezóna pokračuje 18.-19. júla podujatím Majstrovstiev Európy v tradične príjemnom prostredí Dobšinského kopca: „Teraz sa teším na náš najväčší motoristický sviatok – najväčšie preteky do vrchu u nás – Dobšinský kopec. Rok po roku robia organizátori sedemmíľové kroky a trať patrí k najkrajším a najlepšie organizovaným v celej Európe. Dúfam, že auto bude fungovať minimálne tak, ako na Babe,“ zakončil Igor Drotár.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: autosportfoto.sk/Tibor Szabosi

Pridaj komentár