Christopher Ondrej vo farbách Kesko Racing Teamu na Jankovom vŕšku

Jedenáste a dvanáste kolo seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2015 odštartuje už túto sobotu a nedeľu na Jankovom vŕšku. Na štarte nebude chýbať ani Christopher Ondrej a Opel Adam R2.

Kesko Racing

Mladého Rožňavčana sme veľmi na tratiach pretekov automobilov do vrchu sledovať možnosť nemali. Prvými jeho tohtoročnými pretekmi bolo až podujatie Moris Cup Jahodná v Košiciach, kde svoju triedu aj vyhral. Následne sa objavil na štarte Dobšinského kopca 2015. Tu si na svoje konto pripísal body za druhé miesto. Teraz ho čakajú preteky na Jankovom vŕšku, na trati, ktorú už dôverne pozná. „Na Jankovom vŕšku som už strávil pri pretekaní dva víkendy. Najskôr to bolo v roku 2013 s vozidlom Lada a v minulom roku som tu už bol s Oplom Adam R2. Musím povedať, že tunajšia trať sa mi nesmierne páči. Čo sa dosiahnutých časov týka, minulý rok som ten debutový preskočil o svetelné roky. Dúfam, že aj v tomto roku sa mi podarí vylepšiť čas a vyhrať svoju triedu,“ opísal svoje pocity Christopher Ondrej.

Christopher Ondrej

V Kesko Racing Teame býva dobrým zvykom chodiť na preteky minimálne s dvoma, niekedy aj troma jazdcami a vozidlami. Prečo bude teraz na Jankovom vŕšku reprezentovať Kesko Racing iba jeden jazdec nám povedal Juraj Keszi, manažér tímu: „Máme to teraz poriadne nahustené. Začalo to Dobšinským kopcom, pokračovalo Rallye Tatry, teraz nasleduje Jankov vŕšok a o dva týždne po ňom nás čaká Rally Košice. Je toho dosť, ale zvládli by sme to. V Poprade však prišlo k nejakým menším poškodeniam môjho Seatu Leon TDi, s ktorým inak kopce absolvuje Fero Fusko a na Škode Fabia TDi treba rovnako urobiť servis a pripraviť obe tieto autá na Rally Košice. Navyše máme všetci poriadne veľa svojej civilnej roboty, ktorú niekedy kvôli pretekom nestíhame dokončiť. Z toho dôvodu sme sa v tíme dohodli, že na Jankov vŕšok pôjde iba Christopher.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár