XIQIO Rally Team chce lepšie Košice ako Poprad

Pre XIQIO Rally Team sa tohtoročné Rallye Tatry skončili nie veľmi dobre, keď po poruchách techniky museli odstúpiť obe jeho posádky. V Košiciach by chceli zabojovať.

XIQIO Rally Team

„Tohtoročná Rallye Tatry pre nás skončila doslova pohromou. Obe naše posádky najskôr dokázali, že patria medzi najrýchlejšie v štartovom poli, potom však technika zaštrajkovala a nakoniec z dobrého výsledku nakoniec nič nebolo. Už sme sa z toho sklamania otriasli a prípravy na Rally Košice pokračujú v plnom prúde. Funkčnosť Mitsubishi otestoval na Jankovom vŕšku, v rámci pretekov automobilov do vrchu Peter Jureňa a aj z jeho dosiahnutých výsledkov je jasné, že auto funguje perfektne. Škodu Fabia WRC zase testoval Tomáš Ondrej, tu tiež funguje všetko super. Rally Košice je pre náš XIQIO Rally Team domáca súťaž a bol by som naozaj šťastný ,ak by sa podarilo dosiahnuť dobrých výsledkov. V prípade Tibora Cserhalmiho s Petrom Vejačkom je v hre majstrovský titul v triede 3 a ja pevne verím, že sa im ho podarí aj získať. Tomáš s Adamom síce v hre o titul nie sú, čo je spôsobené tým, že sme Škodu Fabia WRC nasadili do bojov až v polovici sezóny, obaja však dokazujú, že sme sa vydali správnym smerom. Pevne dúfam, že nám to na, pre nás domácich tratiach vyjde,“ opísal prípravy tímu na piate kolo slovenských rally majstrovstiev manažér XIQIO Rally Teamu Marián Mičák.

XIQIO Rally Team

41. Rally Košice štartuje v dňoch 14. – 16.8.2015 pričom v rámci tejto dvojdňovej súťaže budú mať všetky zúčastnené posádky možnosť bojovať o dvojitú dávku bodov do priebežného hodnotenia Majstrovstiev Slovenska v rally 2015. O tom, ako sa darilo v rámci 41. Rally Košice obom posádkam XIQIO Rally Teamu vás budeme informovať po skončení súťaže.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár