Značka Ferrari dominovala na Pebble Beach Auctions

Majstrovské diela z Maranella opäť dosahovali najväčšie sumy, ktoré boli ochotní utratiť ich noví majitelia, počas aukcii na Monterey Car Week s názvom Pebble Beach Auctions.

Pebble Beach Auctions

Ferrari je dlhodobo najvyhľadávanejšia a najviac cenená zberateľská značka pri aukciách po celom svete. Nebolo tomu inak ani pri aukcii v Pebble Beach, ktorá je, podobne ako Ferrari, jedna z najvychytanejších.

Na aukcii sa dražilo a vydražilo niekoľko Ferrari raritiek. Za 17,6 miliónov dolárov sa predalo Ferrari 250 LM z roku 1964, z roku 1961 sa predala 250 GT California SWB Spider s uzavretými svetlami a nového majiteľa stála 16,83 miliónov dolárov. Ferrari 250 GT SWB Coupe z roku 1962 sa predalo za 16,5 miliónov dolárov a to boli len prvé tri najdrahšie autá v aukcii.

Pebble Beach Auctions

Z ďalších najcenenejších na aukcii sa predali Ferrari 250 GT Berlinetta Competizione Tour de France z roku 1956, ktorá dokázala pripraviť nového majiteľa o 13,2 miliónov dolárov. Cena nad 5 miliónov dolárov sa dostala aj pri Ferrari 410 Superamerica Series II Coupe z roku 1957.

Noví majitelia opäť dokázali oceniť krásu a jedinečnosť čias minulých, kedy sa ešte robili skvosty v malý sériách, či jedinečné kusy určené na cesty. Pebble Beach Auctions 2015 sa vydarila.

Pebble Beach Auctions

Pebble Beach Auctions

Zdroj: Ferrari S.p.a

Pridaj komentár