Crash, ale aj víťazstvo pre Kesko Racing Team v Košiciach

Na 41. Rally Košice nastupoval Kesko Racing Team s cieľom vybojovať späť pozíciu lídra triedy 5 pre posádku Keszi – Helméczy, ale aj vybojovať čo možno najviac bodov pre posádku Fusko – Tököli. Či sa im toto podarilo sa dozviete práve teraz.

Kesko Racing

Juraj Keszi – Pavol Helméczy spoločne so Seatom Leon TDi naskočili do piateho kola slovenského rally šampionátu, 41. Rally Košice viac ako dobre. Vyhratá úvodná, takmer štrnásť kilometrová rýchlostná skúška urobila dobrý základ na víťazstvo. V rally však stačí drobná chybička, či zle napísaná zákruta a zrazu je všetko úplne inak. A presne to bol aj prípad Ďuriho s Palim, keď už na druhej rýchlostnej skúške poslali svoj Seat nemilosrdne mimo trať. „Jedna zo zákrut na Ružíne nás dosť prekvapila. Bolo v nej vyťahaného množstvo štrku a my sme tam naleteli rýchlejšie ako bolo únosné. Našťastie si to odniesla iba plecharina a chladič, takže teraz ideme auto opraviť a zajtra budeme pokračovať,“ opísal dôvod opustenia trate, ale aj odstúpenia zo súťaže Juraj Keszi.

Kesko Racing

Na druhý deň, tak ako Juraj Keszi povedal, sa rožňavská posádka opäť zapojila do bojov o majstrovské body. Boj začal rovnako ako v prvej etape a Ďuri s Palim slávili úspech hneď v prvom teste. Po tom, čo vyhrali aj druhú a štvrtú rýchlostnú skúšku druhej etapy 41. Rally Košice im v cieli patrilo víťazstvo v triede 5, navyše okorenené komfortným, viac ako jeden a pol minútovým náskokom na najbližších súperov. Súťažný deň opäť zhodnotil Juraj Keszi: „Z dnešného dňa máme veľkú radosť. Slávime víťazstvo, ktoré nám donieslo ďalšie body do priebežného hodnotenia, vďaka ktorým ostávame stále v hre o majstrovský titul. Zo včerajšku som dosť smutný, ale dnešné víťazstvo všetok smútok zakryje.“

Kesko Racing

Druhou posádkou Kesko Racing Teamu na 41. Rally Košice, ako sme už spomínali, bola dvojica František Fusko – Štefan Tököli jazdiaca na Škode Fabia TDi. Im sa všetky jazdecké chyby vyhli, pričom v cieli prvej etapy im patrilo piate miesto v triede 5 a v druhej etape vybojovali tretie miesto. Navyše im bronzová priečka v triede 5 patrila aj za 41. Rally Košice ako celok. „Súťaž bola naozaj pekná. V sobotu sa nám až tak nedarilo, v nedeľu to bolo o poznanie lepšie. Som spokojný, ďalšie body máme doma a to je podstatné,“ doplnil v cieli František Fusko.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár