Martin Juhás bojoval v Cazine nielen s traťou, ale aj pneumatikami

Na trináste kolo slovenských majstrovstiev pretekov automobilov do vrchu 2015 si museli slovenskí jazdci odskočiť niekoľko stoviek kilometrov od rodného kraja, až do Bosny a Hercegoviny. Medzi nimi bol aj Martin Juhás a jeho MRM Motorsport Team.

Martin Juhás

Trať dlhá štyritisícsto metrov, dvadsaťtri zákrut a prevýšenie stoosemdesiatštyri metrov čakalo na účastníkov podujatia v Bosne a Hercegovine. Z dôvodu, že tunajšie preteky PAV Cazin boli už druhýkrát zaradené do kalendáru slovenských majstrovstiev automobilov do vrchu, sa na štart postavilo aj niekoľko slovenských jazdcov. Medzi nimi aj Martin Juhás s vozidlom BMW M3. Výsledok ? Tretie miesto v slovenskom absolútnom poradí, druhé miesto v skupine E1, víťazstvo v triede E1+2000/2WD a desiate miesto absolútneho poradia v rámci pretekov zaradených do Zóny strednej Európy pretekov automobilov do vrchu.

„Do Cazinu som sa po minuloročnej premiére vybral aj v tomto roku. Tunajší kopec je pekný, veľmi technický a organizácia je na vysokej úrovni. Tento rok ma však kopec v Cazine poriadne potrápil, keďže som sem prišiel s novými pneumatikami. Tie však fungovali iba počas prvých približne dvetisícpäťsto metrov, potom sa prehriali a vlastne sa auto už nedalo ovládať. Bolo to vyslovene trápenie. Navyše sa pod preteky podpísalo nestále počasie, keď v sobotu pršalo v prvom tréningu a v nedeľu zase v druhej ostrej jazde. Napriek tomu som s výsledkom spokojný, všetko vyšlo tak, ako som chcel. Na tomto kopci sa mi páči to, že ľudia sú tu podstatne viac zapálení pre motoristický šport ako u nás doma,“ vysvetlil Martin Juhás po pretekoch.

Martin Juhás

Martin Juhás už má majstrovský titul v triede E1+2000/2WD v tohtoročnej sezóne zaistený. To však neznamená, že jeho kamaráti a fanúšikovia ho už na pretekoch v tomto roku neuvidia. Ešte ho totiž čaká posledné podujatie tohtoročnej sezóny, ktoré odštartuje v dňoch 4.- 6.9.2015. Bude ním podujatie PAV Stabo Ostrá Lúka neďaleko Zvolena.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár