Frankfurt Motor Show 2015 – Ferrari 488 Spider

Dnes je oficiálny deň predstavenia najnovšieho modelu bez strechy z dielne Ferrari a stalo sa tak na autosalóne vo Frankfurte. Ochutnávku modelu Ferrari 488 Spider ponúklo Ferrari skôr v samostatnej prezentácii na webe a aj formou oficiálnych tlačových správ, ktoré si môžete prečítať TU.

Ferrari 488 Spider

Ferrari 488 Spider je pod kapotou identické s verziou so strechou Ferrari 488 GTB. Znamená to, že rovnako ako kupé je aj Spider poháňaný 3,9 litrovým V8 motorom s twin-turbom o celkovom výkone 662 koní, čo je o 100 koní viac ako predchodca Ferrari 458 Spider. V kombinácii s 760 Nm krútiaceho momentu pri nízkych otáčkach 3000 za minútu, dokáže Spider zrýchliť na stovku za 3 sekundy a dvestovku pokorí za 8,7 sekundy.

Ferrari 488 Spider

Konštrukcia auta je postavená z jedenástich druhov zliatin hliníka a premysleným použitím kovu bola dosiahnutá rovnaká torzná tuhosť ako pri uzavretej verzii. Štandartne je práve tuhosť karosérie problémom pri otvorenej verzii bez strechy, no vo Ferrari si poradili. Strecha je podobne riešená ako pri Ferrari 458 Spider. RHT (Retractable Hard Top) je konštruovaná tak, aby bola o 25kg ľahšia, poskytovala lepšiu odolnosť proti hluku a poveternostným podmienkam a dokáže sa zatiahnuť za 14 sekúnd.

Ferrari 488 Spider

Viac si o Ferrari 488 Spider môžete prečítať v našom článku TU. Oficiálne video tomuto autu nájdete TU.

Zdroj: Ferrari S.p.a

Pridaj komentár