XIQIO

XIQIO s Cserhalmim druhí na Rallysprinte Herľany – Banské

Posádka XIQIO Rally Teamu, Tibor Cserhalmi – Peter Vejačka sa počas uplynulého víkendu prvýkrát predstavila s vozidlom Škoda Fabia WRC. Bolo z toho druhé miesto na Rallysprinte Herľany – Banské.

XIQIO

Tibor Cserhalmi v minulosti patril k jedným z prvých slovenských rally jazdcov štartujúcich s vozidlom špecifikácie WRC. Potom prišli roky, keď sa Tibor z rally súťaží viac menej vytratil, aby sa v minuloročnej sezóne do rally opäť naplno vrátil. Všetko sa udialo vďaka košickému XIQIO Rally Teamu a jeho manažérovi Mariánovi Mičákovi. V tohtoročnej sezóne, hlavne kvôli jej predčasnému záveru, prišli Cserhalmi s Vejačkom o možnosť bojovať o majstrovský titul v triede 3, kde počas celej slovenskej sezóny bojovali s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX. Napriek tomu pre nich ešte sezóna úplne neskončila. Dôkazom je aj štart v rámci voľného podujatia Rallysprint Herľany – Banské, kde sa premiérovo divákom predstavili s vozidlom Škoda Fabia WRC vo farbách XIQIO Rally Teamu.

XIQIO

„Herľanskú rýchlostku mám veľmi rád. Potešilo ma, že organizátor vymyslel túto jednoduchú súťaž, pri ktorej sme absolvovali dve rýchlostné skúšky. Najskôr to bola rýchlostná skúška Herľany – Banské, neskôr Banské – Herľany. So Škodou Fabia WRC som sa hneď skamarátil, jediné čo ma mrzí je, že som v prvom teste dostal hodiny pri ktorých mi zhasol motor. Mohlo to byť ešte lepšie. Rád by som sa aj touto formou poďakoval XIQIO Raly Teamu a jeho manažérovi Mariánovi Mičákovi za dôveru, ktorú vo mňa a Petra vložil,“ opísal priebeh súťaže Tibor Cserhalmi.

XIQIO

Na Tiborovi bolo jasne vidieť, že ho vytočené hodiny neskutočne štvú, napriek tomu bol s výkonom svojej posádky spokojný aj Marián Mičák, už spomínaný manažér XIQIO Rally Teamu: „Tibor ma naozaj potešil. Je vidno, že s vozidlami špecifikácie WC má najazdené neskutočné množstvo kilometrov. Okamžite sa so škodovkou zžil a bola radosť na jeho jazdu pozerať. Bolo to nielen pre mňa, ale aj pre divákov úžasné divadlo.“

XIQIO Rally Team v tohtoročnej sezóne ešte nekončí, predstaví sa totiž ešte v rámci posledného slovenského rally podujatia, ktoré sa bude konať v dňoch 13.-14.11.2015 pod názvom Auto Show na Slovakia Ringu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár