Slovak National Hillclimb

Slovak National Hillclimb bojoval na ME v Chorvátsku

Ambrúz, Škarpíšek, Kacvinský a Florek. Štvorica jazdcov, ktorí sa zúčastnili posledného tohtoročného podujatia Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu „ 34. Buzetski dani“ v Chorvátsku. Ako sa im darilo sa dozviete z nasledujúcich riadkov.

Slovak National Hillclimb

Keďže spomedzi štvorice jazdcov, ktorých sme práve spomenuli, sa v minulosti podujatia Buzetski dani ešte žiaden nikdy nezúčastnil, do Chorvátska cestovali plný očakávania. „Už po príjazde do Buzetu bolo jasné, že organizátor má všetko absolútne pod kontrolou. Servisné depo, teda lepšie povedané všetky tri boli pripravené, samotná trať rovnako. My sme tieto preteky navštívili hlavne z dôvodu, že sme sa tu mali stretnúť s našimi zahraničnými priateľmi, aby sme spoločne prebrali budúcoročnú sezónu, hlavne podujatia, ktoré budú započítavané do Zóny strednej Európy,“ začal s rozprávaním Peter Ambrúz, jazdec a zároveň predseda komisie PAV SAMŠ.

Slovak National Hillclimb

Samotné preteky prebiehali formou európskych majstrovstiev, čiže na sobotu boli plánované dve tréningové jazdy, na nedeľu zase dvojica súťažných. V sobotných tréningoch sa štvorici slovenských jazdcov darilo. V nedeľu po niekoľkých haváriách, ktorým sa nevyhli pred nimi štartujúce vozidlá, si naši jazdci už v prvej súťažnej jazde užili dlhšie čakanie najskôr na štarte a následne aj za cieľom. Ani ich však neobišli v prvej súťažnej jazde menšie, či väčšie problémy. Peter Ambrúz z vážnej krízovky vyšiel našťastie bez akýchkoľvek odrenín, Sergej Škarpíšek zásluhou poruchy bŕzd prešiel cieľom s mierne ťuknutým autom a Petrovi Kacvinskému zase začalo štrajkovať čerpadlo prívodu paliva. Nielen z týchto dôvodov, ale hlavne z dôvodu, že našim jazdcom tu nešlo o žiadne body, táto trojica sa organizátorovi ospravedlnila z druhej súťažnej jazdy a pobrala sa na cestu domov. V rámci podujatia Buzetski dani 2015 však ostal naďalej bojovať o body v rámci kategórie GT Peťo Florek, ktorý svojou bezpečnou jazdou vybojoval druhé miesto a príslušné body do hodnotenia Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu.

Slovak National Hillclimb

„Boli to pekné preteky, fantasticky zorganizované, trať je zasadená do nádhernej prírody, okolo nej sa v priebehu víkendu zhromaždilo možno niekoľko desaťtisíc divákov, ktorí neskutočným spôsobom skandovali a povzbudzovali všetkých viac ako dvesto štartujúcich. Musím povedať, že takéto niečo som ešte nikdy, na žiadnom kopci nezažil. Bol to doslova zážitok na celý život a som rád, že náš tím bol pritom. Naša sezóna ešte nekončí, teraz sa chystáme do Dubrovníka, kde odštartujeme v zložení Peter Jureňa, Sergej Škarpíšek, Peter Kacvinský a ja. Následne sa možno ešte niektorí z nás zvezú na poslednom domácom podujatí Auto Show,“ uzavrel rozprávanie Peter Ambrúz.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár