ARC Bratislava

ARC Bratislava pod horou Fudži na skvelom 4. mieste

Automobilový pretekár Miro Konôpka získal v 1. kole Asian Le Mans Series pekné 4. miesto v triede GT. Spolu s Nemcom Pierrom Kafferom predviedli na japonskom okruhu Fuji Speedway výborný výkon v Audi R8 GT3 s číslom 7, na stupne víťazov im chýbal len kúsok.

ARC Bratislava

Prvý slovenský tím, ktorý štartuje v ázijskej Le Mans sérii, pod horou Fudži zabojoval a do ďalších bojov o miestenku na štarte 24h Le Mans si nesie slušnú porciu bodov. Pre Slováka Mira Konôpku to bol prvý štart na tomto japonskom okruhu známeho aj z F1: „Veľmi som sa tešil na štart novej sezóny ALMS. Hoci som tu ešte nikdy nejazdil, poznal som tento okruh z F1 a najmä z histórie. Veď práve tu sa odohral ten legendárny súboj o titul Majstra sveta F1 medzi Laudom a Huntom,“ povedal Miro Konôpka. „Vedel, som, že 1. kolo bude o zoznámení sa z technikou, veď s Audi R8 som ešte poriadne nejazdil. Navyše je Fuji veľmi ťažký okruh, ktorý treba naozaj „vedieť“. Musím však pochváliť spoluprácu s mojim tímovým kolegom Pierrom, je to výborný jazdec a príjemný človek. Štvrté miesto je maximum, čo sme tu mohli dosiahnuť, veď pred nami sú len GT3 novej špecifikácie. Beriem tento víkend pozitívne. Konkurencia bola naozaj silná, v každej posádke sú profesionáli. Vyhral bývalý jazdec F1 Šindži Nakano, v triede GT zasa známy Angličan Rob Bell na novučičkom McLarene 6305 GT3. Nám sa podarilo zdolať ďalšieho jazdca F1 na sesterskom Audi, Malajzijčana Alexa Yoonga. Na Sepangu nám to isto bude chcieť vrátiť, ale my sa nedáme,“ zažartoval nakoniec dobre naladený Miro Konôpka, ktorý do dvojhodinových pretekov štartoval ako prvý a dokonca chvíľu aj viedol. „V rozhovore s inžiniermi Audi sme sa však dozvedeli, že Fudži jednoducho ich R8 nesedí, ešte nikdy tu nevyhrali. Je tu 1,5km dlhá rovinka, Audi je lepšie na technických tratiach.“

ARC Bratislava

Slovenský tím ARC Bratislava sa so svojou Audi R8 GT3 predstaví v ázijskej Le Mans Sérii opäť na začiatku novembra v malajzijskom Kuala Lumpur na okruhu Sepang.

Zdroj: Race Pro Media

Pridaj komentár