Jantar Team

Miloň a Jantar Team v Zaluźi s polovičným úspechom

Jantar Team spoločne s Jánom Miloňom a Škodou Fabia WRC vybojoval tretie miesto v rámci druhého kola slovenských kopcových majstrovstiev v poľskej Zaluźi. Nebolo to však jednoduché.

Jantar Team

Všetko sa začalo počas poriadne upršanej soboty. Dvojica úvodných tréningových jázd prebiehala v poriadku, jediné čo ich narúšalo bol prudký lejak. Po nich nasledovala prvá súťažná jazda. Pred ňou však Škoda Fabia WRC jednoducho odmietla naštartovať. Neostávalo nič iné, iba konštatovať, že dnes body do slovenského hodnotenia nebudú žiadne. No a samozrejme dlho siahla práca mechanikov, ktorí zisťovali, prečo vlastne kopcový špeciál Škoda Fabia WRC odmietla poslušnosť.

Jantar Team

V nedeľu ráno všetko vyzeralo inak, búrkové mraky sa roztiahli a spomedzi nich vykuklo slnko, ktoré v momente osušilo trať pretekov automobilov do vrchu. Škoda Fabia WRC naštartovala bez akýchkoľvek námietok a Ján Miloň mohol opäť dopoludnia zdolávať trať v dvojici tréningov. Po obednej pauze boli v pláne opäť dve súťažné jazdy, v rámci ktorých Škodu Fabia WRC vyviezol Ján Miloň na vrchol kopca na treťom mieste absolútneho slovenského poradia, ale aj v skupine E1 a triede E1 nad dva litre. Okrem už spomínaných úspechov si Ján Miloň odviezol domov aj pohár za tretie miesto v divízii 3 FIA CEZ.

„V prvom rade nás všetkých v sobotu poriadne potrápilo počasie, mňa navyše aj auto, čiže v sobotu som do súťažnej jazdy neodštartoval. Poruchu našťastie mechanici do rána odstránili, v prvej tréningovej jazde všetko fungovalo výborne, no pred druhým ostalo opäť auto totálne mŕtve. Mechanikom sa podarilo opäť poruchu odstrániť, tá sa však opakovala tesne pred prvou súťažnou jazdou. Na štart som priletel v poslednom možnom okamihu. Nakoniec si myslím, že to popri tých všetkých peripetiách dobre dopadlo. Nevieme zistiť presne čo tomu autu vlastne je, takže ho radšej nechávam stále naštartované. Škoda tej soboty, mohol som získať viac bodov, ale tretie miesto v tomto stave myslím, že je dobré. Teším sa na Jahodnú,“ opísal preteky v Zaluźi Ján Miloň.

Jantar Team

Jantár Team, Jána Miloňa a Škodu Fabia WRC budú mať diváci, tak ako už Ján Miloň naznačil, možnosť opäť sledovať už počas nadchádzajúceho víkendu v rámci pretekov Moris Cup Jahodná 2016 v Košiciach.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár