Ján Miloň

Rozhovor s Jánom Miloňom pred Ecce Homo Šternberk

Posledná dvojica pretekov automobilov do vrchu nebola pre Jantár Team veľmi vydarená. Na zlé však dokáže človek veľmi rýchle zabudnúť a aj jazdec tímu, Ján Miloň sa dnes už pozerá na budúcnosť optimistickejšie.

Ján Miloň

Slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu má z sebou doposiaľ tri pretekárske víkendy, v rámci ktorých si mali možnosť súťažiaci na svoje konto pripísať body celkovo päť krát. Počas nadchádzajúceho víkendu odštartuje ďalšie, v poradí už šieste kolo seriálu. Stane sa tak v rámci podujatia Ecce Homo Šterberk, ktoré je zároveň zaradené aj do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Trať o dĺžke sedemtisícosemsto metrov patrí zároveň medzi najdlhšie a možno aj z tohto dôvodu sa práve na toto podujatie teší aj jazdec Jantár Teamu, Ján Miloň, ktorý tu opäť poriadne preženie kopcový špeciál Škoda Fabia WRC.

„Trať v Šterberku je nádherná, rýchla a jednoznačne patrí k mojim najobľúbenejším. Štartoval som tu už šesť krát a musím povedať, že je tu zároveň aj najlepšia divácka kulisa spomedzi všetkých stredoeurópskych podujatí. Práve divácka podpora, je v Šterberku neskutočná a vidno, že tunajší fanúšikovia majú motoristický šport naozaj veľmi radi, veď už od štvrtkových zoznamovacích jázd j ich okolo trate, ale aj v depe neskutočné množstvo. Je vidno, že organizátor patrí medzi najskúsenejších, o čom hovorí aj fakt, že v tomto roku tu európsky šampionát bude štartovať už po tridsiaty šiesty krát. Trať je zároveň najdlhšia spomedzi všetkých, ktoré sa jazdia v rámci slovenských majstrovstiev, čo my neskutočne vyhovuje. Po informáciách z Profika by Škoda Fabia WRC mala byť už v absolútnom poriadku. Práve s týmto autom som v minulom roku v Šterberku dosiahol na striebornú priečku v rámci slovenského šampionátu, takže sa na preteky sa už veľmi teším. Toto všetko by sa však nedalo dosiahnuť bez podpory partnerov Jantár Teamu. Bez nich to jednoducho nešlo a preto im patrí moje veľké ďakujem,“ vysvetlil Ján Miloň.

Ján Miloň

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár