Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team do Šterberku s Ďodim Bérešom

Veľké prekvapenie pre fanúšikov pretekov automobilov do vrchu pripravil bratislavský Slovak National Hill Climb Team, pod ktorého menom je na Ecce Homo Šterberk prihlásený Jozef Béreš mladší.

Slovak National Hill Climb Team

Päťnásobný slovenský rally majster, ale aj vlaňajší absolútny Majster Slovenska pretekov automobilov do vrchu, sa v rámci štvrtého víkendu slovenského kopcového šampionátu predstaví s formulou Tatuus FR2000. „Podarilo sa nám dohodnúť, že počnúc podujatím Ecce Homo Šterberk bude reprezentovať Ďodi Béreš náš Slovak National Hill Climb Team. V Šterberku to však nebude pre Béreša mladšieho iba premiéra v našom tíme, ale aj v otvorenom vozidle. Pred týmito pretekmi sme mali jeden testovací deň na Slovakia Ringu, kde Ďodi dokázal, že vie jazdiť rýchle časy nielen s uzatvoreným vozidlom, ale aj v otvorenom. Samozrejme, tým, že je to jeho prvé kopcové podujatie v tomto roku, neočakávam nejaký neskutočný výsledok. Cieľom je, aby sa Ďodi s formulou poriadne zoznámil a zžil. Napriek tomu bez mučenia priznávam, že som veľmi zvedavý aké časy bude v Šternberku dosahovať v porovnaní so slovenskou kopcovou špičkou,“ opísal novinku šéf Slovak National Hill limb Teamu, Peter Ambrúz.

Slovak National Hill Climb Team

Okrem Jozefa Béreša mladšieho sa v rámci Ecce Homo Šterberk vo farbách tímu predstaví aj už spomínaný Peter Ambrúz s vozidlom Vauxhall Vectra, ale aj Peter Kacvinský s Oplom Kadett, pričom obaja budú bojovať o body v triede E1-2000. Posledným, ale o to zaujímavejším jazdcom, bojujúcim o európske body v rámci historických vozidiel, sa v Slovak National Hill Climb Teame predstaví Miro Čiliak spoločne s formulou Metalex MTX 1-06.

Podujatie Ecce Homo Šterberk odštartuje už počas nadchádzajúceho víkendu, ako šieste kolo slovenských kopcových majstrovstiev. Z dôvodu, že toto podujatie je zaradené zároveň aj do seriálu európskeho kopcového šampionátu, na sobotu sú plánované dve tréningové jazdy a na nedeľu dve súťažné. O tom, ako sa darilo jazdcom Slovak National Hill Climb Teamu vás budeme informovať ihneď po podujatí.

Slovak National Hill Climb Team

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch, Peter Ambrúz

Pridaj komentár