Kesko Racing

Kesko Racing vo dvojici na úplne novú súťaž

Pred rožňavským Kesko Racing Teamom stojí nová výzva. Tá sa volá Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2016.

Kesko Racing

Majstrovstvá Slovenska v rally 2016 po úvodnom Eger Rally, ale aj zrušenej Rally Prešov pokračujú po viac ako dvojmesačnej pauze počas nadchádzajúceho víkendu na južnej Morave, v obci Hustopeče a jej okolí. Slovenský Kesko Racing Team na podujatí, ktorého sa jeho jazdci ešte nikdy nezúčastnili, bude prezentovať dvojica súťažných posádok.

„Za náš tím budú štartovať iba dve posádky. Prvou z nich bude dvojica František Fusko – Štefan Tököli spoločne s vozidlom Seat Leon TDi, druhou bratia, Kamil a Erik Švecoví na vozidle Honda Civic TypeR. Najskôr som mal absolvovať súťaž aj ja spoločne s Paľom Helméczym, ale keďže práve v momente štartu budem pracovne mimo Slovenska, my štartovať nebudeme. Pre náš tím bude Rally Hustopeče 2016 absolútne novou súťažou a tak by som nerád tipoval nejaké umiestnenie našich posádok. V oboch prípadoch pôjde hlavne o body v rámci tried, pričom Fero s Pištíkom budú bojovať o body v triede 5 a Kamil s Erikom v triede 8. Podstatné bude, aby obe posádky dojazdili až do cieľa súťaže. Viem, že to určite nebude jednoduchá súťaž, keďže sa bude jazdiť nielen za vidna, ale aj v noci. Aj napriek faktu, že budem mimo republiku, určite ich výkon budem sledovať aspoň na internete. Samozrejme, za to, že sa tejto súťaže môžeme zúčastniť, patrí vďaka všetkým partnerom nášho Kesko Racing Teamu,“ vysvetlil manažér tímu, Juraj Keszi.

Kesko Racing

Podujatie Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2016 má v pláne celkovo desať rýchlostných skúšok, pričom štart súťaže je naplánovaný na piatok 17.6.2016 o štvrť na osem podvečer a cieľ na pätnástu hodinu v sobotu 18.6.2016. O tom, ako sa v rámci Rally Hustopeče 2016 darilo dvojici súťažných posádok Kesko Racing Teamu vás budeme informovať po jej ukončení.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár