Ján Miloň

Miloňa najskôr zradila prevodovka, následne bral bronz

Ján Miloň, rovnako ako aj jeho súperi, pokračuje v rýchlom slede v zbieraní bodov v rámci slovenského kopcového kalendára. Počas víkendu sa predstavil v Ožďanoch.

Ján Miloň

Neskutočne horúci víkend v Ožďanoch odštartoval Ján Miloň druhým miestom meraného tréningu. Žiaľ, už prvá súťažná jazda skončila viac ako desať sekundovou stratou za najrýchlejšími jazdcami. V druhej súťažnej jazde to síce bolo o dve sekundy lepšie, napriek tomu sa jazdec Jantár Teamu umiestnil až na deviatom mieste absolútneho poradia.

„V prvej ostrej jazde hlásila poruchu prevodovka, keď odišiel druhý prevodový stupeň. Ten na trati v Ožďanoch je používaný hlavne v retardéroch, ale aj vracákoch a samozrejme bez tejto rýchlosti absolvovať kopec bolo doslova utrpenie. Stáva sa, prevodovka je na pretekoch automobilov do vrchu veľmi namáhaná a sem tam príde porucha. Auto inak ide perfektne, prevodovku mechanici večer vymenia a zajtra ideme bojovať ďalej,“ vysvetli dôvod straty Ján Miloň po prejazde cieľom.

Ján Miloň

Tak ako Janko už povedal, mechanici večer prevodovku na Škode Fabia WRC vymenili, čoho dôkazom bolo aj umiestnenie medzi trojicou najrýchlejších v nedeľných pretekoch. Zároveň patrilo Jánovi Miloňovi aj druhé miesto v triede E1 nad dva litre. Opäť Ján Miloň: „Prevodovka je v poriadku, auto funguje naozaj špičkovo. Som naozaj spokojný, tretie miesto absolútne, druhé v triede. Je to dobré. Ďakujem mechanikom za výbornú robotu a partnerom tímu za podporu.“

Ján Miloň

Jána Miloňa, Jantár Team a Škodu Fabia WRC budú mať diváci možnosť sledovať priamo v akcii už počas nadchádzajúceho víkendu na pretekoch v Pezinku pod názvom Slovakia Baba 2016.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár