Subaru Komárno Rally Team

Csente s Těšínskym pod tatranskými končiarmi

Subaru Komárno Rally Team, Mário Csente – Petr Těšínsky a Subaru Impreza WRX STi. Aj takúto spoločnosť budú môcť diváci sledovať na nadchádzajúcej 43.Rallye Tatry v Poprade.

Subaru Komárno Rally Team

Mário Csente spoločne s Petrom Těšínskym sa v tohtoročnej sezóne spoločne predstavili divákom zatiaľ iba na Eger Rally. Prvý súťažný deň im patrilo v cieli tretie miesto v triede 3, v úvode druhého, museli žiaľ kvôli banálnej technickej poruche zo súťaže odstúpiť.

„Dúfam, že v Poprade sa nám bude dariť lepšie a dorazíme až na cieľovú rampu. Bude to však ťažké, v súťažnom aute som sedel naposledy v Egri. Chceli sme testovať u nás pri Komárne, ale skôr ako sme sa stihli rozložiť, niekto na nás poštval policajtov a museli sme to zabaliť. Už dávnejšie som žiadal všetkých organizátorov, aby zaradili do programu rally súťaží aj oficiálny shakedown. Takmer nikto to ale nerobí, výnimkou sú v tomto roku Popradčania, za čo by som im chcel zvlášť poďakovať. Hádam sa nám podarí aspoň tu s autom urobiť zopár ostrých kilometrov pred štartom,“ povedal Mário Csente.

Hovorili sme, že Mário v súťažnom aute nesedel od Egru, jeho spolujazdec Petr Těšínsky je na rozdiel od neho vyťažený na maximum.

Subaru Komárno Rally Team

„V tomto roku okrem súťaže s Máriom v Egri som štartoval na viacerých, nielen v Českej republike, ale aj v rámci európskeho šampionátu. U nás doma, v Čechách som sa zúčastnil dvoch rallysprintov s Marcelom Bisahom a na Bohemia Rally som zaskakoval za Lukáša Šintala v aute Ondřeja Bisahu. Čo sa týka európskych súťaží, tie boli hneď štyri, pričom sa ich zúčastňujem po boku Dominika Broža, ktorý bojuje o body v rámci Juniorských Majstrovstiev Európy v rally. Poslednou našou súťažou bolo rally v Estónsku odkiaľ som sa vrátil v pondelok. Aby toho nebolo málo, po ceste do Popradu sa mi ešte aj pokazilo moje súkromné auto, našťastie fungujú aj kamaráti a jedným z tých čo mi poskytol náhradné auto bol Ján Miloň, ktorému by som chcel aj touto cestou ešte raz poďakovať. Dúfam, že v Poprade bude všetko fungovať a spoločne s Máriom dorazíme až do cieľa,“ doplnil Petr Těšínsky.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár