Martin Juhás

Martinovi Juhásovi voda v Dobšinej nevadila

Vozidlá s pohonom zadnej nápravy vo všeobecnosti nemajú veľmi radi vodu na ceste. A práve tej bolo v Dobšinej počas uplynulého víkendu viac ako by si ktokoľvek prial.

Martin Juhás

V triede E1 nad dva litre s pohonom jednej nápravy v posledných rokoch jednoznačne kraľuje Martin Juhás jazdiaci na BMW M3. Aj v tohtoročnej kopcovej sezóne, na podujatiach na ktorých sa zúčastnil, v rámci Slovenska ešte nenašiel premožiteľa. Inak tomu nebolo ani v Dobšinej, kde sa konalo jediné slovenské podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu, kde už v tréningoch Martin naznačil, že napriek vode vie zajazdiť veľmi dobré časy.

„Samozrejme, že môjmu autu by skôr pasovala suchá cesta, ale čo už narobím. Prší a podľa predpovede inakšie počasie počas celého víkendu ani nebude. Musím sa s tým vyrovnať. Myslím si, že som počas celých pretekov robil čo bolo v mojich, ale aj BMW silách. Trošku ma v druhej ostrej jazde začala neposlúchať prevodovka, čiže čas mohol byť ešte lepší, ale to nevadí. Bojovali sme s tou vodou a myslím si že úspešne, keďže sa mi podarilo svoju triedu vyhrať a v rámci absolútneho poradia slovenských majstrovstiev dojazdiť na desiatom mieste. Chcel by som poďakovať riaditeľovi pretekov za múdre rozhodnutie o posunutí času štartu súťažných jázd a samozrejme aj partnerom nášho MRM motorsport tímu za podporu,“ zhodnotil po pretekoch na Dobšinskom kopci Martin Juhás.

Martin Juhás

Pre Martina Juhása teraz nasleduje voľný víkend a následne ho spoločne aj s jeho BMW M3 budeme mať možnosť sledovať na pretekoch automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár