ARC Bratislava

ARC Bratislava v Spa na 4. mieste

Dvaja slovenskí automobiloví pretekári Miro Konôpka a Zdeno Mikuláško dokončili náročné podujatie TOTAL 24H SPA 2016 na výbornom 4. mieste v rámci hodnotenia kategórie AM Cup. V Lamborghini Huracán GT3 v posádke s dvoma Poliakmi Andrzejom Lewandowskim a Teodorom Myszkowskim sa dostali na konečné 4. miesto po štarte z 9. priečky.

ARC Bratislava

V konkurencii 65 štartujúcicich posádok im v absolútnom hodnotení patrilo 41. miesto. Po dvoch tretích miestach v prvých dvoch podujatiach sezóny Blancpain GT Série (Endurance Cup) v Monze a Silverstone a 6. priečke na okruhu Paul Ricard si tak vo vrcholnom podujatí sezóny pripísal tím ARC Bratislava na konto ďalších 36 bodov. Počas týchto najdlhších pretekov roka sa totiž bodovalo až trikrát: po šiestich, dvanástich aj dvadsiatichštyroch hodinách figuroval slovenský tím na 4. mieste AM Cupu. V jeho priebežnom poradí je tak ARC Bratislava už na 4. mieste, pričom do konca ročníka zostáva už len podujatie na nemeckom Nürburgringu.

ARC Bratislava

Najskúsenejší slovenský automobilový pretekár Miro Konôpka v cieli zhodnotil tieto preteky ako veľmi náročné: „Takéto ťažké Spa som ešte nezažil. Množstvo profesionálnych jazdcov s veľmi agresívnym štýlom jazdy z toho pre nás urobili boj o prežitie. Som rád, že sme napokon prišli bez nejakých veľkých problémov do cieľa a získali sme dosť bodov, aby sme sa posunuli v poradí Blancpain GT Série vyššie.“

Zdeno Mikuláško bol počas celého týždňa najrýchlejším z posádky žltého Lamborghini Huracán GT3 s číslom 69: „To ma síce teší, no celkovo nie som spokojný. Dosiahli sme výsledok, ktorý bol v daných možnostiach maximom, na viac sme nemali. Štvrté miesto síce nie je to, po čom by športovec túžil, no z pohľadu celých pretekov je to skvelé.“

ARC Bratislava

Blancpain GT Series 2016 Endurance Cup vyvrcholí v polovici septembra na nemeckom Nürburgringu. Miro Konôpka sa s rýchlym Lamborghini Huracán GT3 predstaví slvoenským divákom na Slovakia Ringu v rámci Veľkej ceny Slovenskej republiky od 19. do 21. augusta 2016.

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Petr Frýba

Pridaj komentár