XIQIO

XIQIO smeruje po víťaznej Rallye Tatry na Jankov vŕšok

Z pretekov na preteky. Takýto mesiac júl zažívajú v košickom XIQIO Racing Teame. Po minulo víkendovom absolútnom víťazstve na 43. Rallye Tatry 2016 smeruje Tomáš „Srnka“ Ondrej už počas nadchádzajúceho víkendu na ďalšie kopcové preteky.

XIQIO

Kopec, kopec, rally, kopec. Toto tempo je náročné nielen na prípravu Škody Fabia WRC, ale aj psychiku jazdca, či mechanikov. Ako sa však zdá, Tomáš „Srnka“ Ondrej toto všetko zvláda absolútne bez problémov.

„Ja som spokojný. Na preteky chodím rád. Navyše pre mňa sú preteky automobilov do vrchu v porovnaní s rally súťažami doslova relax. V priebehu jedného dňa síce absolvujeme štyri jazdy, v rámci nich však v ostrom tempe najazdím iba nejakých 15 kilometrov, na rally je tých kilometrov podstatne viac. Som rád, že mi Marián Mičák a jeho XIQIO Racing Team toto všetko umožňuje,“ vysvetlil Tomáš Ondrej.

XIQIO

Ani z pohľadu manažéra tímu takýto sled pretekov nie je problém. Viac povedal Marián Mičák: „Je lepšie ak jazdec neustále jazdí. Zbiera neustále nové skúsenosti a auto vieme lepšie nastaviť ako by tomu bolo na teste, kde chýba časomiera. Na začiatku roka sme mysleli, že Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu absolvovať v tejto sezóne nebudeme, ale nakoniec všetko vypálilo inak. Tomáš s prehľadom vedie nielen skupinu A, ale aj triedu A nad dva litre, navyše mu patrí v celkovom priebežnom poradí piate miesto, ak by nebola Dobšiná mohol byť na tom ešte lepšie. Som spokojný a verím tomu, že aj na Jankovom vŕšku sa mu bude dariť.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár