Jantar Team

Jantar Team na Auto Show s polovičným úspechom

Dvojica súťažných posádok Jantar Teamu sa v rámci 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 predviedla výbornými výkonmi. Žiaľ, aj jednou menšou haváriou.

Jantar Team

Marek Rybníček navigovaný Imrichom Ferenczom, ale aj Tomáš „Srnka“ Ondrej s Jakubom Slovákom. To boli dve posádky reprezentujúce slovenský Jantar Team na podujatí 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 na Slovakia Ringu. Obe sa pritom v rámci podujatia „delili“ o rovnaké vozidlo – novučičkú Škodu Fabia Rall2 poslednej špecifikácie, ktorá iba pár dní pred štartom na Slovakia Ringu opustila brány továrne Škoda motorsport.

V prípade rallystov Tomáša „Srnku“ Ondreja a Jakuba Slováka bolo už pred súťažou jasné, že táto dvojica bude ašpirovať na jedno z popredných miest absolútneho poradia, čo dokázali už v prvom meranom úseku.

Jantar Team

„Auto je veľmi dobré, som spokojný, štyri desatiny straty na vedúcu posádku po prvom teste je výborné, určite ešte zatiahneme,“ povedal po prvej rýchlostnej skúške Tomáš Ondrej.

Žiaľ, už v druhej rýchlostnej skúške prišiel defekt, následkom ktorého Tomáš s Kubom skončili mimo trať, ba dokonca po prerazení oplotenia aj mimo areálu Slovakia Ring. Našťastie bez akýchkoľvek zranení posádky a iba s drobnými zraneniami pre auto.

Ako sme už spomínali, Tomáš sa v jednom aute menil s Marekom Rybníčkom a práve vďaka tomuto výletu mimo trať mohla odstúpiť aj druhá súťažná posádka. Mechanici Rexteamu ale poriadne „zamakali“ a Marek s Imrom mohli v súťaži pokračovať ďalej. A veru sa im aj darilo, veď nakoniec 12. KESKO MOBILE AUTO SHOW 2021 dojazdili na deviatom mieste absolútneho poradia. Tu treba podotknúť, že Marek Rybníček je v prvom rade kopciar a nie rallysta, čiže umiestnenie bolo vynikajúce, keďže prvých osem miest patrilo poriadne ostrieľaným rally posádkam.

Jantar Team

V najnovšej špecifikácii Škoda Fabia Rally2 som mal možnosť zviesť sa iba v rámci testu pred súťažou. Je to naozaj skvelé auto a ja sa teším, že s ním môžeme jazdiť. Priznám sa, že na výsledok som veľmi nepozeral, ja som si to iba užívala a robil si radosť. To, že som dojazdil na deviatom mieste absolútneho poradia, ako prvý nie rallysta ma veľmi potešilo. Škoda tej Tomášovej havárie, mal na to aby v tomto roku Auto Show vyhral. Ale toto je motoršport a k nemu patria aj havárie,“ doplnil Marek Rybníček.

Svoje dve súťažné posádky, aj keď iba na diaľku, z postele pozorne sledoval aj šéf Jantar Teamu, Ján Miloň: „Mrzí ma, že som nemohol byť prítomný na Auto Show, ale skolila ma choroba. Chalanov som však pozorne sledoval, niekoľkokrát za deň sme si volali a musím povedať, že išli veľmi pekne. Škoda havárie Tomáša s Kubom, za ktorú viac menej nemohli, našťastie sa im pri nej nič nestalo. Marek ma potešil svojim výkonom, je vidno, že je výborný jazdec a uživil by sa nielen na kopcoch, ale aj v rámci rally súťaží. Samozrejme obidvom posádkam, ale aj všetkým partnerom a mechanikom patrí veľká vďaka za odvedenú robotu. Jantar Team ešte v tomto roku nekončí, vidíme sa už onedlho.

Jantar Team

O tom, kde sa ešte v tohtoročnej sezóne Jantar Team predstaví si povieme podrobnejšie pred samotnými podujatiami.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár