Kesko Racing Team

Keskovci v kompletnom zložení na Rally Lubeník

Majstrovstvá Slovenska v rally pokračuje počas nadchádzajúceho víkendu štvrtým kolom v Lubeníku. Na štart tejto súťaže sa postaví aj Kesko Racing Team s trojicou súťažných posádok.

Kesko Racing Team

Z Rožňavy do Lubeníka je nejakých necelých päťdesiat kilometrov. Aj preto si môžeme dovoliť tvrdenie, že pre rožňavský Kesko Racing Team je táto súťaž takmer domácou. Známe prostredie, známe rýchlosné skúšky, ale aj množstvo domácich fanúšikov. To všetko čaká Kesko Racing Team v dňoch 12. – 13.augusta 2016 v Lubeníku.

Na štart, ako sme už naznačili sa rožňavský tím postaví v kompletnej zostave. Spomedzi tejto trojice ako prvá na trať, so štartovým číslom 39 vyrazí bratská dvojica Kamil a Erik Švecoví na Honde Civic TypeR, ktorým sa v rámci predošlého kola, v Poprade, podarilo vyhrať triedu 8.

Kesko Racing Team

Štartové číslo 46 zase bude zdobiť Seat Leon TDi v ktorom sa divákom Rally Lubeník predstaví dvojica František Fusko – Štefan Tököli, ktorí z Rally Tatry museli predčasne odstúpiť vďaka technickej poruche. Seat je však už perfektne odskúšaný, keď s ním Fero Fusko počas posledného júlového víkendu vyhral dvojicu kopcových pretekov v triede N do dvoch litrov na Jankovom vŕšku.

O štyri vozidlá neskôr, čiže so štartovým číslom 50 vyrazí na trať aj šéf Kesko Racing Teamu, Juraj Keszi so svojim spolujazdcom Pavlom Helméczim. Ako súťažné vozidlo im poslúži Seat Leon TDi, s ktorým sme túto dvojicu mohli v tohtoročnej sezóne sledovať iba na úvodnom podujatí sezóny, Eger Rallye.

Kesko Racing Team

„Určite sa už na Rally Lubeník všetci tešíme. Chalani toho však majú najzdené v rámci sezóny podstatne viac ako ja s Paľom. My sme sa predstavili iba v Egri a potom mi to už pracovné povinnosti nedovolili. Som rád, že aspoň na Rally Lubeník, ktorá patrí k našim domácim súťažiam sa mi podarilo utrhnúť. Máme pred sebou jednoduchšiu cestu, v Egri sme získali body iba v prvom dni, v druhom sme museli odstúpiť, čiže o body nám v tomto prípade nejde. Chceme si s Paľom urobiť trochu radosť, zabaviť sa a hlavne prísť až na cieľovú rampu,“ zhodnotil pred súťažou Juraj Keszi, manažér Kesko Racing Teamu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár