Štefan Rosina

Víťaz Veľkej ceny SR Štefan Rosina mieri na Hungaroring

Štefan Rosina – čerstvý víťaz víkendovej Veľkej ceny SR pretekov automobilov na okruhu, absolvuje už tento víkend predposledné podujatie prestížneho seriálu Blancpain GT Series Sprint Cup. Európska špička triedy GT3 sa tentokrát stretne na neďalekom Hungaroringu.

Štefan Rosina

Rosinovu doterajšiu sezónu poznačili predovšetkým problémy s autom, ktoré stále nedosahuje výkony konkurencie. Šprintový pohárový seriál Blancpain GT Series ukázal zakaždým mimoriadne tesné odstupy a intenzívne súboje v špičkových autách triedy GT3, keď sa na každých pretekoch postavilo vyše 30 áut. Štofi dokázal svojimi časmi pravidelne porážať aj skúsených tímových kolegov. Skúsený tím Grasser, za ktorý Štofi preteká, však nedokázal odstrániť slabiny ich Lamborghini Huracánu GT3.

Po takmer dvojmesačnej prestávke rozdá Hungaroring karty už tento víkend 26.-28. augusta.

Štefan Rosina

Náš najlepší okruhový pretekár dostáva opäť nového tímového kolegu: Po Jeroenovi Bleekemolenovi a Davide Valsecchim sa za volantom bude tentokrát striedať s Marcom Mapellim. Taliansky továrenský jazdec Lamborghini má na konte napríklad aj traťový rekord Severnej slučky Nurburgringu, keď s Lamborghini Aventador SV obehol toto legendárne „Zelené peklo“ tesne pod 7 min.

Vyše tridsiatku 600-koňových áut čakajú po tréningoch a kvalifikácii sobotňajšie hodinové Kvalifikačné preteky: ich konečné poradie rozhodne o štartových pozíciách do nedeľňajších Hlavných pretekov. Súčasťou je povinná výmena jazdcov.

Štefan Rosina

Štefan Rosina: „V prvom rade sa chcem poďakovať tímu Grasser, ako aj všetkým priaznivcom za podporu počas Veľkej ceny SR na Slovakia Ringu. Viem však, že tento víkend na Hungaroringu bude o niečom inom. Trať poznám veľmi dobre, je veľmi technická, predbieha sa tu veľmi ťažko. Kvalifkácia a Kvalifikačné preteky preto budú veľmi dôležité. Nechcem robiť predpovede, ani nič zakríknuť, jednoducho odvediem čo najlepšiu prácu, akú viem. Po sklamaniach z predchádzajúcich podujatí Blancpain je jasné, že to nebude vôbec jednoduché. Nechajme sa však prekvapiť. Zmena tímového kolegu pre mňa veľa nemení, je to rozhodutie tímu. Verme, že nás čaká zaujímavý víkend.“

Zdroj: Race Pro Media / Foto: Martin Trenkler

Pridaj komentár