Slovak National Hill Climb Team

Ambrúzovci na predposledné podujatie slovenskej sezóny

Preteky automobilov do vrchu na Ostrej Lúke odštartujú v tomto roku v trochu pozmenenom termíne. Polovicu septembra vystrieda posledný augustový víkend. Na štarte nebude chýbať ani Slovak National Hill Climb Team a šestica jeho jazdcov.

Slovak National Hill Climb Team

Krátky, iba dvestisícšesťstopäťdesiat metrov dlhý kopec si s formulou Tatuus Renault S2000 vyskúša aj ešte stále úradujúci absolútny kopcový majster Slovenska, Jozef Béreš mladší. Napriek faktu, že tunajšiu trať absolvoval nespočetne veľakrát, v otvorenej formule to bude jeho premiéra.

Peter Ambrúz, šéf Slovak National Hill Climb Teamu má už majstrovský titul v triede E1 do dvoch litrov doma, napriek tomu určite zaháľať nebude a divákom predvedie rýchlu a peknú jazdu.

Slovak National Hill Climb Team

Peter Florek, spoločne s Mitsubishi Lancer EVO IX má ešte o čo bojovať. V skupine A, ale aj triede A nad dva litre mu aktuálne patrí tretia priečka so stratou desiatich bodov na druhého v poradí, čiže diváci sa rovnako môžu tešiť na jeho dobrý výkon.

Rovnako je na tom aj Peter Kacvinský. Tomu tiež patrí tretie miesto, v jeho prípade sa však jedná o triedu N do dvoch litrov, kde zaostáva za druhým v poradí iba o dva body.

Slovak National Hill Climb Team

Domáci jazdec, ktorý zároveň stoí aj za organizáciou daného podujatia, Miro Čiliak bude na svojom kopci bojovať spoločne s formulou Metalx MTX 1-06. Pri pohľade do tabuliek priebežného poradia treba koštatovať, že v triede HK3 mu patrí vedenie o krásnych deväťdesiatšesť bodov a v celkovom poradí historických vozidiel o osemdesiatpäť.

Posledným zo šestice jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu je Sergej Škarpíšek. Ten sa na Ostrej Lúke predstaví, po tom ako mu Opel Calibra začal horieť na kopci v Cazine, s vozidlom Opel Kadett, ktorý je zaradený do triedy E1 do dvoch litrov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár