Slovak National Hill Climb Team

Trojdňový úspešný pretekársky víkend Slovak National Hill Climb Teamu

Dve víťazstvá, ale aj jedno druhé miesto v absolútnom poradí. To všetko stihol Slovak National Hill Climb Team v rámci posledného augustového víkendu.

Slovak National Hill Climb

Najskôr šestica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu absolvovala predposledné podujatie Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2016 na Ostrej Lúke pri Zvolene.

V rámci neho vybojoval Jozef Béreš mladší spoločne s formulou Tatuus Renault S2000 v sobotu druhé miesto, v nedeľu dokonca absolútne víťazstvo medzi viac ako päťdesiatkou súťažiacich.

K tomu to úspechu treba pripočítať aj sobotňajšie víťazstvo a druhé miesto v nedeľu Mira Čiliaka na formule Metalex medzi historikmi.

Slovak National Hill Climb Team

Výborný výkon podal v triede E1 do dvoch litrov Peter Ambrúz s vozidlom Vauxhall Vectra, ktorému po oba dva dni patrilo víťazstvo.

Peter Florek s Mitsubishi Lancer v skupine A, ale aj triede A nad dva litre rovnako nezaháľal a pridal do zbierky dve druhé miesta.

A s rovnakým umiestnením z Ostrej Lúky odchádzal aj Peter Kacvinský a jeho Renault Clio v triede N do dvoch litrov.

Slovak National Hill Climb Team

Sergej Škarpíšek sa na Ostrej Lúke predstavil v spolupráci s Oplom Kadett, pričom v sobotu dojazdil na treťom mieste v triede E1 do dvoch litrov, v nedeľu však už nedojazdil.

Po výpočte dobrých umiestnení treba jednoznačne konštatovať, že pre Slovak National Hill Clmb Team bolo podujatie L Racing Ostrá Lúka 2016 viac ako úspešné.

Aby toho však nebolo málo, Ďodi Béreš s Petrom Kacvinským sa z Ostrej Lúky v priebehu nedeľnej noci navyše presunuli na podujatie zaradené do seriálu Regionálneho Rally Pohára Qualt Cup Myslava _ Baška, ktorý organizuje PD Autosport. Tu Ďodi spoločne s formulou Tatuus Renault S2000 vyjazdil absolútne víťazstvo a Petrovi Kacvinskému patrilo piate miesto v triede PD3.

Slovak National Hill Climb Team

„Bol to taký neplánovane predĺžený víkend, ale nebanujeme. Oba preteky boli super, všetko fungovalo a chalani dosiahli na výborné umiestnenia. Bodaj by takýchto víkendov bolo viac,“ zhodnotil Peter Ambrúz, šéf Slovak National Hill Climb Teamu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár