Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team na poslednú Európu do Buzetu

Posledné podujatie Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2016 sa bude konať už počas nadchádzajúceho víkendu v Chorvátskom Buzete. Na štarte nebude chýbať ani slovenský národný kopcový tím.

Slovak National Hill Climb Team

Preteky v Buzete sa tešia neskutočnej diváckej podpore, pričom organizátor pre jazdcov a ich tímy, ale aj množstvo divákov každoročne vymýšľa nejaké novinky. Buzetski Dani, ako sa volá toto kopcové podujatie, práve v tomto roku oslavuje tridsiate piate výročie, takže sa dá očakávať, že organizátor príde opäť s nejakou novinkou, ktorá zaujme súťažiacich a ich fanúšikov. Na štarte sa pritom v tomto roku bude doslova tlačiť dvestopäťdesiat jazdcov, medzi ktorými nebude chýbať ani pätica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu, ktorá bude reprezentovať Slovensko na tomto podujatí.

Meno Jozef Béreš mladší je fanúšikom motoristického športu dobre známe nielen u nás doma, ale po celej Európe. Ďodi sa na trati v Buzete predstaví v spolupráci s formulou Tatuus Renault S2000, pričom určite aj tu bude patriť medzi najrýchlejších jazdcov vo svojej kategórii pri bojoch v rámci seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu.

Slovak National Hill Climb Team

Rovnako s formulou, v tomto prípade s Metalexom zaradeným do kategórie Historikov sa na trati predstaví aj Miro Čiiak, ktorý bude bojovať o body v rámci európskeho seriálu historických vozidiel, ale aj FIA Zóny strednej Európy.

Zatiaľ čo pre už spomínanú dvojicu jazdcov bude trať v Buzete absolútnou novinkou, keďže tu ešte nikdy nejazdili, pre ostatnú trojicu je tento kopec už dôverne známy z minuloročného štartu.

Peter Ambrúz sa na štart v meste, ktoré bolo v roku 1999 vyhlásené aj za mesto Hľuzovky, postaví už tradične s vozidlom Vauxhall Vectra ST, pričom jeho cieľom je získať body v skupine E1 v rakúskom šampionáte.

Obdobne je na tom aj Peter Florek, ktorému na trati dlhej päť kilometrov bude po oba dva dni robiť spoločnosť Mitsubishi Lancer EVO IX. Peter bude v Buzete bojovať rovnako o body v rámci skupiny E1.

Slovak National Hill Climb Team

Posledným jazdcom Slovak National Hill Climb Teamu, ktorého diváci v Buzete na trati uvidia, je Sergej Škarpíšek. Sergio sa im predstaví v spolupráci s vozidlom Opel Kadett s ktorým sme ho mohli sledovať aj na Ostrej Lúke, avšak v Buzete bude skúšať ako funguje nový motor.

O tom, ako sa darilo jazdcom slovenského národného tímu v Chorvátsku vás budeme informovať po víkende.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár