Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team ide bojovať o posledné slovenské body

Pomaly, ale o to istejšie sa nám jednotlivé disciplíny automobilových športov chýlia k záveru sezóny. Jedným z podujatí, ktoré rozdá posledné majstrovské body je aj kopcové podujatie v poľskej Korczyne.

Slovak National Hill Climb Team

Štyritisíc päťstoštyridsať metrov dlhá trať bude pre všetkých slovenských účastníkov podujatia absolútnou novinkou, pričom bojovať na nej budú jazdci počas dvoch víkendových dní. V sobotu, ale aj nedeľu (24. – 25.9.2016) budú v dopoludňajších hodinách prebiehať dve tréningové jazdy, popoludní zase dve súťažné, pričom práve súčet v nich dosiahnutých časov rozhodne nielen o víťazovi podujatia, ale aj o konečnom poradí slovenských kopcových majstrovstiev.

Slovak National Hill Climb Team

V prípade Slovak National Hill Climb Team budú mať diváci v Korczyne možnosť sledovať výkony hneď štvorice jazdcov. Z nich o najväčší prídel bodov v rámci celkového poradia bude bojovať Jozef Béreš mladší, ktorý sa predstaví s vozidlom Škoda Fabia WRC, pričom bojova bude o veľmi dôležité body, ktoré by mu teoreticky mohli vyniesť v koncovom hodnotení seriálu tretie miesto slovenského absolútneho poradia. Pýtate s prečo nie s formulou Tatuus Renault S2000 s ktorou sme ho mali možnosť sledovať na ostatných podujatiach ? Otázka je jednoduchá. Polski Zwiazek Motorowy totiž zakázal na tejto trati pretekať formulovým a otvoreným vozidlám. Z akého dôvodu povedať nevieme, jedno je však isté, tento krok je určite rokom späť vo vývoji pretekov automobilov do vrchu.

Slovak National Hill Climb Team

Šéf Slovak National Hill Climb Teamu, Peter Ambrúz už má majstrovský titul v triede E1-2000 zabezpečený vopred. Napriek tomu sa divákom v Korczyne predstaví. Samozrejme v spolupráci s vozidlom Vauxhall Vectra ST.

Peter Florek s Mitsubishi Lancer EVO IX ešte vyhrané nemá. V skupine A mu síce aktuálne patrí tretie miesto, no o jeho potvrdenie musí ešte tvrdo zabojovať. Obdobne je na tom aj v triede A+2000, kde mu patrí aktuálne tretia pozícia, ešte stále však vie poskočiť na druhé miesto.

Ani Peter Kacvinský ešte svoje konečné umiestnenie nemá celkom isté. V skupine N okupuje aktuálne štvrté miesto, pri úspešnom zvládnutí pretekov v Korczyne však má možnosť poskočiť na tretie. V triede N-2000 už žiadnu šancu nemá a musí sa uspokojiť s druhým miestom.

Slovak National Hill Climb Team

V zozname prihlásených na spomínané podujatie v rámci Slovak National Hill Climb Teamu ešte figuruje Sergej Škarpíšek. Ten sa však nakoniec pretekov nezúčastní, keďže ako vieme v chorvátskom Buzete ho pri zvoze vozidiel doslova „zostrelil“ jeden z chorvátskych jazdcov. Sergej sa tak po tomto incidente počas víkendu namiesto pretekania v Poľsku bude doma liečiť.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár