Ján Miloň

Trikrát tri pre Miloňa z Korczyny

Posledným kopcovým podujatím nielen slovenskej, ale aj poľskej sezóny pretekov automobilov do vrchu boli preteky pod názvom Wiscig Górski Prządki 2016 v poľskej Korczyne. Ján Miloň tu vybojoval tri tretie miesta.

Ján Miloň

Absolútne nová, nesmierne rýchla trať, ktorú účastníci slovenského kopcového šampionátu absolvovali historicky prvýkrát. Nové mesto, nové možnosti, ale aj krásne súboje. To všetko zažil aj Ján Miloň, Jantár Team a Škoda Fabia WRC.

V sobotu v prvej súťažnej jazde krásne druhé miesto, ale aj štvorsekundový náskok pred svojim prenasledovateľom. Dobrá východzia pozícia, ktorá znamenala nielen zisk titulu druhého vicemajstra v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2016, ale aj super umiestnenie v porovnaní s ďalšími, viac ako šesťdesiatimi jazdcami zo Slovenska a Poľska. Následný dážď však urobil škrt cez rozpočet nielen Jánovi Miloňovi, ale aj iným jazdcom.

Ján Miloň

„V prvej jazde bolo všetko absolútne v poriadku. Neskutočne som sa tešil, tunajšia tra sa mi fakt zapáčila, doslova ma očarila.Veril som si a dojazdil vo výbornom čase. Neveril som, že štvorsekundový náskok mi nebude v druhom kole stačiť, ale napršalo a tu v Korczyne bol pred pretekmi položený nový asfalt. Ten neskutočne šmýkal aj na suchu, nieto ešte na vode. V jednej pasáži som ubral, keďže som si nebol istý či to budem vedieť do ďalšej série zákrut dobrzdiť a presne toto drobné zaváhanie ma stálo nielen druhé miesto, ale nakoniec aj titul druhého vicemajstra absolútneho slovenského poradia. Našťastie som bral nakoniec poháre aspoň za tretie miesto absolútneho slovenského, ale aj poľského majstrovstva a druhé miesto v skupine E1 na Slovensku,“ skonštatoval Ján Miloň po sobotňajších pretekoch.

V nedeľu, po ranných hmlách, bol štart prvej tréningovej jazdy posunutý takmer o dve hodiny. Asfalt postupne vysychal a Janko Miloň verl, že v nedeľu jeho výkon bude podstatne lepší. V prvej súťažnej jazde sa mu podarilo zajazdiť výborný čas, žiaľ, v druhej jazde hneď po prvej zákrute auto prestalo fungovať.

Ján Miloň

„Po štarte, v zákrute pri kostole, som zaradil dvojku a v tom momente škodovka viac menej vypla a zrazu išla na tri valce. Snažil som sa motor nejako prebrať k životu, ten však išiel až do cieľa na tri valce, zobudil sa v momente keď som prechádzal medzi fotobunkami. To však už bolo neskoro. Nuž, aj o technike je motoristický šport a keď nefunguje tak ako má, nedá sa urobiť výsledok. Nakoniec z toho bolo rovnako ako v sobotu tretie miesto v slovenskej časti podujatia, štvrté v poľskom šampionáte a druhé v skupine E1 v rámci slovenského,“ ukončil Ján Miloň rozprávanie.

Ján Miloň

Už o dva týždne sa však Ján Miloň spoločne so Škodou Fabia WRC predstavia ako členovia slovenskej reprezentácie v rámci podujatia Hill Climb Masters v Šternberku. Samozrejme aj o tomto podujatí vás budeme informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár