XIQIO Racing

XIQIO Racing a Tomáš Ondrej v rámci reprezentácie v Šternberku

Tomáš Ondrej a XIQIO Racing Team v tohtoročnej sezóne dokonale ovládli skupinu A, ale aj triedu A nad dva litre v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Teraz ich spoločne čaká reprezentácia Slovenska na podujatí Hill Climb Masters.

XIQIO Racing

Stretnutie kopcových majstrov zo všetkých európskych krajín sa uskutoční počas nadchádzajúceho víkendu na Morave, v Šternberku. Trať, ktorú dôverne poznajú všetci jazdci zapájajúci sa do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu privíta stoštyridsať jazdcov zo štrnástich európskych krajín vrátane Anglicka. Práve jazdci tejto ostrovnej krajiny určite zaujmú pozornosť prítomných divákov, keďže bežne v rámci európskych súťaží neštartujú.

Slovenský XIQIO Racing Team bude v Šterberku reprezentovať Tomáš Ondrej, ktorý v tohtoročnej sezóne, ako sme si už povedali dokonale ovládol skupinu A, ale aj triedu A nad dva litre. Spoločne so Škodou Fabia WRC vyhral všetky kopcové preteky na ktorých sa zúčastnil a tak má samozrejme právo reprezentovať Slovenskú republiku aj na takomto významnom podujatí, akým FIA Hill Climb Masters určite je. Navyše bude Tomáš jedným z jazdcov, ktorí budú Slovensko reprezentovať aj v rámci súťaže National Cup, do ktorého sú z každej krajiny prihlásení štyria jazdci. V ich prípade samozrejme rovnako ako v prípade ostatných jazdcov ide o rýchlosť akou zdolajú vytýčenú trať, ale zároveň musia dosiahnuť aj čo najmenší rozdiel medzi časmi dosiahnutými v jednotlivých jazdách.

XIQIO Racing

Či sa toto Tomášovi, ale aj jeho kolegom v tíme reprezentujúcom Slovensko podarilo sa dozvieme cez víkend v Šternberku. Samozrejme my vás budeme o všetkom rovnako informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár