Ján Miloň

Ján Miloň testoval nové BMW Z4 GT3 na kopce

Okruh Slovakia Ring bol svedkom prvých metrov Jána Miloňa s novým vozidlom BMW Z4 GT3 s ktorým sa v budúcoročnej sezóne predstaví v rámci kopcového šampionátu.

Ján Miloň

Jána Miloňa majú fanúšikovia pretekov automobilov do vrchu v posledných šiestich rokoch spojených jednoznačne s vozidlom Škoda Fabia WRC. Najskôr to bolo súkromné WRC zaradené do skupiny A, v posledných dvoch rokoch prenajatý kopcový špeciál rovnakej značky pôsobiaci v skupine E1. S oboma vozidlami si Ján Miloň doprial množstvo výborných umiestnení, ale aj niekoľko majstrovských titulov v skupine, či triede.

Ján Miloň

Od budúcoročnej sezóny však bude všetko inak. Škodu Fabia WRC už dnes strieda BMW Z4 GT3, ktorého prvý test má Janko Miloň už dnes za sebou. Ako dopadol a aké boli dojmy z nového vozidla, nám povedal priamo jazdec: „Test na Slovakia Ringu dopadol myslím si dobre. Jasné že som sa hľadal a to nielen v samotnom aute, ale aj na okruhu, keďže som tu ešte nikdy v živote nejazdil. Napriek tomu som mal možnosť vyskúšať si jazdu na suchu, ale aj pár mokrých kôl, keď trať pokropil dážď. Odjazdil som asi štyridsať kôl, čo je približne dvesto kilometrov. Čo sa auta týka, musím povedať, že podvozok funguje výborne, na prvýkrát sme však nerobili žiadne pokusy s jeho nastavením. Išlo nám vyslovene iba o to, aby som auto vyskúšal a skúsil sa s ním trochu zžiť. Viac nám povedia ďalšie testy, ktoré už dnes plánujeme. Kde a kedy sa tak bude diať ešte presne neviem, jedno je isté, do sezóny chcem naskočiť pripravený.“

Ján Miloň

Ján Miloň

Ján Miloň napriek testovaniu novej techniky ešte pretekársku kombinézu do skrine neodkladá, svojim fanúšikom sa v tohtoročnej sezóne ešte raz predstaví v plnej paráde. Udeje sa tak v rámci podujatia KESKO MOBILE AUTO SHOW 2016, ktoré odštartuje práve na už spomínanom okruhu Slovakia Ring v polovicu mesiaca november.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár