XIQIO

XIQIO na KESKOMOBIL AUTO SHOW s víťazstvom v triede

Nielen víťazstvo v triede, ale aj štvrté miesto absolútneho poradia patrilo v rámci KESKOMOBIL AUTO SHOW posádke XIQIO Racing Teamu, Tomášovi Ondrejovi a Adamovi Gömörimu a Škode Fabia WRC.

XIQIO

Neskutočne chladné a sychravé počasie poriadne sťažilo súťažným posádkam súperenie na ojedinelej trati, ktorá už po siedmy krát vyrástla na SLOVAKIA RINGU. Množstvo vody, ale aj blata však nezastavili Tomáša „Srnku“ Ondreja a jeho spolujazdca pred perfektným výkonom. V cieli im patrilo víťazstvo v triede 11, ale aj štvrté miesto absolútneho poradia.

„Mohlo to byť aj lepšie, ale hneď v prvom teste nám po prejazde veľkou mlákou zaplavilo sviečky a auto išlo pol rýchlostnej skúšky s vynechávajúcim motorom. V nasledujúcom teste som zase urobil chybu ja, keď mi vo vracáku zhasol motor. Nebyť týchto dvoch chybičiek, mohli sme byť na pódiu v absolútnom poradí. Ale rally sa na keby nepočíta. Napriek tomu sme spokojní, bola to krásna súťaž a my sme sa parádne bavili,“ povedal Tomáš Ondrej.

XIQIO

Rovnako zábavu v Subaru Impreza WRX Sti prežívala aj druhá posádka XIQIO Racing Teamu, Peter Deak s Marekom Podobníkom. Tých však trochu zaskočilo daždivé počasie, pričom celú súťaž absolvovali na suchých pneumatikách, keďže mokré ostali doma.

„Bola to zábava. Trať bola tohto roku naozaj dobre pripravená, žiaľ bez mokrých pneumatík sme lepší výsledok urobiť nemohli, tak sme sa aspoň poriadne zabávali. Zrušenie šotolinového úseku nás trochu sklamalo, zároveň chápeme organizátora, že väčšina dvojkoliek by v tom blate skončila,“ zhodnotil Peter Deak.

XIQIO

„Jediné čo ma mrzí je fakt, že som z rodinných dôvodov nemohol byť osobne prítomný na podujatí. Všetky zábery čo som videl jasne dokazujú, že aj napriek zlému počasiu bolo na čo pozerať. Výkon oboch našich posádok ma potešil, aj keď to Tomášove umiestnenie v absolútnom poradí dosť mrzí. Ako už aj on povedal, je to rally a na keby sa tu nehráme. Smoly sme si v tohtoročnej sezóne užili dosť, dúfam, že sme si ju vybrali aj na dlhú dobu vopred. Moja vďaka patrí nielen posádkam, ale aj mechanikom a hlavne reklamným partnerom,“ doplnil Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár