Maťo Homola

Maťo Homola na 2. mieste v pretekoch TCR Middle East v Dubaji!

Maťo Homola si na prvých pretekoch novovzniknutého seriálu TCR Middle East napravil chuť po penalizácii v pretekoch č. 1 a skončil na výbornom druhom mieste! Ešte krajšie emócie priniesla dvojitá slovenská účasť na pódiu, keď si tretie miesto vyjazdil slovenský pretekár a bývalý tímový kolega Maťa Homolu – Filip Sládečka.

Maťo Homola

Maťove rozhodnutie štartovať v tomto seriáli prišlo skutočne na poslednú chvíľu. „Som rád, že sa rodina TCR rozrástla o ďalší šampionát a ja túto aktivitu len a len podporujem. Je to pre mňa veľmi dobrá príprava pred nadchádzajúcou sezónou TCR International Series 2017 a preto som po ponuke štartovať neváhal a súhlasil s mojou účasťou,“ povedal pred pretekmi Maťo.

Maťo Homola

Maťo štartoval v tíme Engstler na Volkswagen Golf TCR. „Je to úplne iné auto ako SEAT – veľa sme museli pracovať na nastavení. Setup sme radikálne menili až do pretekov, čo je dôvod, že som nemal vždy tie najlepšie časy. Riešili sme aj nejaké technické problémy s palivovým čerpadlom.“ Do pretekov štartoval nakoniec Maťo z prvého radu a druhého miesta. „Mal som výborný štart, no nakoniec sa ukázal ako predčasný, čo som si najprv ani nevšimol,“ skonštatoval Maťo. Následkom tohto dostal trest prejazdom boxovou uličkou a prepadol sa na posledné miesto. „Išiel som naplno, bol som aj najrýchlejší na celej trati, stačilo to na celkové 6. miesto,“ zhodnotil prvé preteky slovenský pretekár.

Maťo Homola

V prvých pretekoch sa Maťovi v posledných kolách nevyhli ďalšie technické problémy. 2 kolá pred koncom sa na jeho VW Golf poškodil držiak ramena, no preteky dokončil. Padlo rozhodnutie prerušiť Uzavreté parkovisko, čo znamenalo štart do druhých pretekov z posledného, 9. miesta, no vďaka tomu bolo možné auto takmer kompletne opraviť, aj keď bez správne nastavenej geometrie ľavého predného kolesa.

Maťo Homola

V druhých pretekoch mal Maťo fantastický štart a posunul sa hneď o niekoľko priečok vpred. Tieto preteky boli divácky skutočne atraktívne, plné kontaktov a veľkých bojov. Maťo sa neustále držal na popredných priečkach, rovnako ako slovenský kolega, Filip Sládečka. Maťo sa dostal aj do vedenia, no v 10. kole o 1. miesto prišiel. „Záver pretekov bol skutočná lotéria. Raz prvý, raz tretí, potom zase druhý. Množstvo kontaktov, no skutočne ma to bavilo a bolo to takpovediac na úrovni TCR International Series. Pre mňa boli tieto dva dni fantastickou prípravou pred nadchádzajúcou sezónou. Ďakujem za príležitosť nielen tímu Engstler, ale aj promotérom TCR,“ povedal po úspešných dvoch dňoch Maťo Homola.

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár