Maťo Homola

Maťo Homola sa predstaví už tento týždeň na TCR Middle East v Dubaji!

Rodina šampionátu TCR International Series sa rozrástla o ďalšieho člena, TCR Middle East. Tento šampionát sa vďaka priaznivému podnebiu blízkeho východu jazdí od januára do marca a ponúka pretekárom fantastickú možnosť nielen zostať v pretekovom tempe aj počas zimy, no zároveň, aj výbornú prípravu a zbieranie ostrých kilometrov pred ďalším ročníkom TCR International Series.

Maťo Homola

Slovenský automobilový pretekár, ktorý skončil v uplynulom ročníku TCR na 5. priečke dostal fantastickú ponuku na poslednú chvíľu, (doslova o päť minút dvanásť), odštartovať v prvých pretekoch TCR Middle East v Dubaji. Tieto preteky sú prvé v trojdielnom seriáli, ktorý navštívi ešte ďalšie dve trate, na ktorých sa jazdí aj Formula 1 – Bahrain a Abu Dhabi.

„Juchú, super správa hneď na začiatku roka 2017! Veľmi sa teším, že usadnem do pretekárskeho auta už v januári počas úplne prvých pretekov v histórií TCR Middle East v Dubaji, kde pôjdem po prvý krát,“ povedal pred odchodom Maťo.

Maťo Homola

Tentokrát si sadne do pre neho úplne nového auta, Volkswagen Golf TCR, v tíme Team Engstler. „Som rád, že sa rodina TCR rozrástla o ďalší šampionát a ja túto aktivitu len a len podporujem. Je to pre mňa veľmi dobrá príprava pred nadchádzajúcou sezónou TCR International Series 2017 a preto som po ponuke štartovať neváhal a súhlasil s mojou účasťou. Taktiež som zvedavý na nové auto pre mňa, aj keď Volkswagen Golf TCR je koncepčne podobné ako môj minuloročný SEAT, ale predsa sú tam mierne odlišnosti. Okruh v Dubaji som si prešiel na simulátore a veľmi sa mi páči, pretože poskytuje tiahle a rýchle zákruty, ktoré mi vždy vyhovovali. Držte mi, prosím, zo zmrznutého Slovenska do Dubaja palce!“, povedal Maťo Homola.

Maťo Homola

Podporovať Maťa môžete aj vy, keďže preteky budú vysielané naživo na www.tcr-series.tv a http://www.middleeast.tcr-series.com/.

Harmonogram je nasledovný (Časy sú GMT+1 / CET):

Štvrtok, 12.1.2017
12:00 – 12:30 – Free Practice 1
14:30 – 15:00 – Free Practice 2
18:40 – 19:15 – Qualifying

Piatok, 13.1.2017
12:00 – 12:30 – Race 1
14:00 – 14:30 – Race 2

Zdroj: Maťo Homola

Pridaj komentár