Kesko

Kesko s Ferom Fuskom brali v Dobšinej striebro v A3

Dobšinská zima. Jediné zimné rally podujatie, v rámci ktorého si môžu aj na Slovensku súťažné posádky vyskúšať ako chutí jazda na pneumatikách s hrotmi. Túto možnosť si nenechal ujsť ani Kesko Racing Team.

Kesko

Rožňavský tím už klasicky na Dobšinskej zime reprezentovala posádka František Fusko – Štefan Tököli na vozidle Seat Leon TDi. Ako sme už spomínali, Fero Fusko je rodený Dobšinčan a tak nečudo, že na tunajšiu súťaž sa už vopred tešil: „Samozrejme, je veľmi dobré, ak sa môžeme na začiatku sezóny zviezť v súťažnom aute a nabrať pred sezónou trochu tempo. Ešte lepšie je ak je to na tratiach, ktoré dôverne poznám.“

Dobšinské trate sú síce Ferovi s Pištíkom dôverne známe, no v prípade tohtoročnej, jubilejnej XV. Dobšinskej zimy 2017 sa na ich zjazdnosti podpísalo aj počasie. Tesne pred štartom samotnej súťaže sa totiž počasie doslova zbláznilo a z takmer mesiac trvajúcich mrazov sa zrazu oteplilo. To spôsobilo, že sneh na rýchlostných skúškach sa postupne topil. Navyše rýchlostnú skúšku Eurobus absolvovali súťažné posádky z veľkej miery na čistom asfalte.

Kesko

„Boli to ťažké podmienky. Niekde bol sneh, inde ľad, či blato. Pneumatiky s hrotmi síce fungovali, ale máme ťažké auto a bolo to náročné. Na Eurobuse to na na čistom asfalte aj poriadne šmýkalo, ale aspoň si diváci užili trochu šmykov. Do súťaže sme išli s cieľom odskúšať auto a hlavne mu veľmi neublížiť, čomu sme prispôsobili aj naše tempo. Napriek tomu sme sa neubránili drobnému výletu mimo trať, keď nás mäkký sneh potiahol trochu mimo trať. Nič vážne sa však nestalo a my sme pokračovali ďalej, bola z toho iba časová strata. Bolo to fajn a my sme radi, že sme v cieli,“ zhodnotil Dobšinskú zimu 2017 Fero Fusko.

Posádka Kesko Racing Teamu nakoniec dojazdila na krásnom druhom mieste v triede A3, v rámci Dobšinského pohára.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár