L Racing

Mladosť a dravosť na kopcoch v tíme L Racing

Motoristická sezóna automobilových súťaží a pretekov je v plnom prúde a tím L Racing z Krásnohorského Podhradia čaká už tento víkend podujatie 46. Rechbergrennen v rakúskom Štajersku.

L Racing

Horská trať o dĺžke 5050 m leží severne od mesta Graz, s centrom a štartom v obci Tulwitz. Neskorý aprílový termín ponúka každoročne nevyspytateľné počasie a s ním často aj samotné výsledky. Náročná a technická trať privíta okrem národných šampionátov aj veľké Majstrovstvá Európy (FIA European Hill Climb Championship).

Tím L Racing má v pláne samozrejme okrem súťaží rally aj preteky do vrchu. Zostavy sa budú meniť podľa možností a vyťaženosti manažérov Jána a Petra Liptákovcov, no jedno je isté: počas celého ročníka by sme mali vidieť vo farbách tímu mladého Denisa Pavlíka (16). Rodičovskú Škodu Fabia A1400 vystrieda po učňovskom predošlom ročníku tentokrát skutočne „nadupaný“ Peugeot 208 VTi R2.

Čo hovorí na nový stroj a novú sezónu Denis? „Na Rechberg sa neskutočne teším, pretože mi nie je úplne neznámy. V minulej sezóne som tam štartoval s Fabiou. Teraz štartujem na novom aute z dielne DRS Rallyservice – Peugeot 208 VTi R2, s ktorým som absolvoval pred dvoma týždňami prvý test na letisku. Tento rok by sme chceli odjazdiť kompletnú kopcovú sezónu za L Racing a tiež sa čím skôr zoznámiť s Peugeotom.“

L Racing

Ján Lipták ako manažér, ale aj jazdec tímu L Racing, dodáva: „Naša sezóna v pretekoch automobilov do vrchu pokračuje podľa pôvodných plánov s mladým talentovaným Denisom Pavlíkom. Minulý rok získal pre náš tím skvelé výsledky vo svojej triede a tento rok sme mu ponúkli Peugeot 208 VTi R2. S autom sa zoznámil na krátkom teste a verím, že bude úspešne pokračovať s výkonnejším strojom a veľa sa v ňom naučí. Moja účasť, ako aj účasť Petra a ďalších jazdcov, je stále otvorená a súvisí tiež s našou pracovnou vyťaženosťou. Určite sa však ukážeme v plnej výzbroji v priebehu roka,“ uvádza Ján Lipták.

Peter Lipták: „Tento rok podporíme predovšetkým talentovaného mladého pretekára Denisa Pavlíka. Ten s nami absolvuje svoj druhý celý ročník MSR PAV. Taktiež verím, že nám pracovné povinnosti dovolia ukázať sa spolu s otcom na pretekoch aj v úlohe jazdcov. Účasť ďalších pretekárov je v štádiu jednaní,“ uvádza na záver manažér a jazdec L Racing Peter Lipták.

46. ročník Rechbergrennen vyvrcholí pretekmi túto nedeľu 23. apríla.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk a L Racing

Pridaj komentár