KL Racing

KL Racing so šiestym miestom absolútne, ale aj bronzom v triede 5

Druhé kolo slovenského rally šampionátu odštartovalo na severe Slovenska, v Prešove. Slovenský KL Racing Rally Team si zo súťaže odviezol šieste miesto absolútne, ale aj tretie v triede 5.

KL Racing

Neskutočne ťažká súťaž, v rámci ktorej museli súťažiaci zdolať nielen rýchle a zradné úseky, ale popasovať sa aj s množstvom blata, lístia, či poriadne šmykľavého machu na trati. Toto všetko sa podarilo zdolať obom súťažným posádkam KL Racing Rally Teamu.

Šieste miesto absolútneho poradia vybojovala vo farbách KL Racing Rally Teamu na Forde Fiesta R5 jazdiaca posádka Tomáš Kukučka a Peter Vejačka.

KL Racing

„Musím povedať, že to bola asi najťažšia súťaž akú som kedy absolvoval. V prvom rade bolo veľmi ťažké zvoliť pneumatiky, keďže niektoré trate po piatkovom daždi boli poriadne rozmočené a všade bolo neskutočné množstvo blata, napadaného lístia a machu, čo predstavovalo neskutočne šmykľavý povrch a udržať auto na ceste bolo nesmierne náročné. Iné trate boli zase suché, alebo polosuché a voliť obutie našej Fiesty R5 bolo fakt náročné. Nakoniec sa nám to podarilo a od začiatku sme sa usadili na šiestom mieste absolútneho poradia, čo sme nakoniec aj dotiahli do cieľa,“ zhodnotil svoj výkon Tomáš Kukučka.

Paľo Cireň s Paľom Hroncom bojovali s Renaultom Clio o body v triede 5. Po ťažkej súťaži si nakoniec na svoje konto pripísali tretie miesto, s čím bol spokojný aj samotný jazdec.

KL Racing

„Musím povedať, že som vlastne rád, že sme došli až do cieľa. Hlavne rýchlostná skúška Cemjata nás poriadne vyškolila pri každom prejazde. Na tom šmykľavom podklade a neskutočnom množstve vyťahaného blata bolo doslova nemožné udržať auto na ceste a v každom kole sme boli niekde mimo cestu. Na ostatných rýchlostkách to tiež nebolo jednoduché, ale všetko sme zvládli a tešíme sa z dobrého umiestnenia,“ doplnil Pavol Cireň.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár