L Racing

L Racing zo Zaluže na Jahodnú

Slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) mal svoje pokračovanie uplynulý víkend v juhovýchodnom Poľsku. Serpentíny mestečka Zaluž vytrápili nejedného pretekára, svoje zohralo určite aj vrtkavé počasie. S dobrými pocitmi však odchádzali Denis Pavlík a Peter Lipták z tímu L Racing.

L Racing

Krásnohorský tím tentokrát osedlal dve ostré autá. S Peuegeotom 208 VTi R2 sa opäť v čo najlepšom svetle predviedol 16-ročný Betliarčan Pavlík. Bola to preňho druhá účasť v Zaluži po minuloročnej premiére a tiež druhé kopcové podujatie tejto sezóny po rakúskom Rechbergrennen.

Mladý Denis Pavlík skutočne exceloval, keď si z Poľska napokon odniesol hneď niekoľko prvenstiev: „Prvé kilometre v sobotu na mokrom povrchu s Peugeotom ma prekvapili. V pneumatikovej lotérií sme neuspeli z dôvodu premenlivého počasia. Dosiahli sme 5. miesto absolútne na Slovensku, 1. miesto v junioroch a 1. miesto v skupine A,“ hovorí o sobotňajšej akcii na trati Denis a pokračuje: „V nedeľu sa počasie vyvíjalo výborne. Autu som začal veriť čím ďalej, tým viac. Bohužiaľ, technická závada na prevodovke ma trochu spomalila, no boj s konkurenčnou poľskou „208-čkou“ som ustál. Výsledkom je 1. miesto v skupine A, 2. miesto v junioroch a 1. miesto v A-1600. Ďakujem tímu L Racing, Lieven Demetsovi a mojim rodičom,“ dodáva na záver Denis.

Česť tímu L Racing obhajoval aj manažér a jazdec v jednej osobe Peter Lipták na Mitsubishi Lancer EVO IX. V tomto aute sedel naposledy uplynulý november na Slovakia Ringu, preto bola Zaluž najmä o opätovnom zoznamovaní sa s technikou. Peter Lipták po prvom dni povedal: „Dnes nás skúšalo najmä nepriaznivé počasie. Auto som po dlhej dobe znovu dostával do rúk a bezpečne som došiel do cieľa na 2. mieste v E1+2000 v rámci MSR.“ Nedeľa bola našťastie priaznivejšia: „Dnešok nám počasie vykúzlilo krásne slnko, bola to jednoducho radosť pretekať. Svoje časy som si postupne zlepšoval a dokonca som vytvoril nový traťový „rekord“ v podobe nejakých 21 min v druhom meranom tréningu; bolo to však kvôli poruchám áut predo mnou… Celkovo som si však vyjazdil 3. miesto v E1+2000 v MSR,“ dodáva Peter na záver.

L Racing

Ján Lipták, manažér tímu L Racing, sa pretekov v Zaluži napokon nezúčastnil, no účinkovanie svojich protežantov pozorne sledoval: „Zaluž je za nami, preteky na Jahodnej nasledujú hneď tento víkend, kde by nás malo byť opäť o niečo viac. Ďakujeme za krásnu atmosféru všetkým fanúšikom a za dobrú prácu aj všetkým našim mechanikom. Chlapcom za volantom samozrejme gratulujem k pekným výsledkom.“

Na tradičných pretekoch do vrchu Moris Cup Jahodná pri Košiciach sú pod vlajkou L Racing zapísaní títo jazdci: Věroslav Cvrček (Škoda Fabia RS2000), Peter Lipták (Mitsubishi Lancer EVO IX), Vlastimil Majerčák (Ford Fiesta R5 EVO), Ján Lipták (Mini John Cooper Works WRC), Denis Pavlík (Peugeot 208 VTi R2).

O víťazoch rozhodnú dve súťažné jazdy už túto sobotu a nedeľu.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár