Jantár Team

Miloň a Dubóczi na Jahodnej prekvapovali samých seba

Jantár Team má za sebou ďalšie preteky automobilov do vrchu. V tomto príde zaradené do Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu, pričom na ich štart sa postavili obaja jazdci tímu.

Jantár Team

Ako sme vás už pred pretekmi informovali, Ján Miloň spoločne s BMW Z4 GT3 prišiel na Jahodnú pri Košiciach takmer priamo z pretekov európskeho šampionátu v Španielsku, Jaro Dubóczi zase z poľskej Zaluže. Samozrejme dlhé cestovanie a únava boli viac vidieť na Janovi Miloňovi. Ten sa v sobotu cítil poriadne unavený.

„Musím sa priznať, že únava na mňa poriadne doľahla. Predsa len, za posledné dva víkendy som absolvoval preteky v Portugalsku a Španielsku, najazdil som aj s mechanikmi tisícky kilometrov, málo som spal a fakt už cítim únavu. Napriek tomu sa mojim mechanikom podarilo vyprovokovať ma počas soboty k dobrému výkonu,“ vysvetľoval Ján Miloň po dojazde v sobotu, keď mu v absolútnom poradí Majstrovstiev Slovenska patrilo štvrté miesto absolútne, druhé miesto v kategórii 1, ale aj víťazstvo v triede GT.

Jantár Team

U druhého člena Jantár Teamu, čiže Jaroslava Dubócziho, jazdiacom na Seate Leon Supercopa fungovalo všetko tak ako malo a Jaro sa od jazdy k jazde neustále zlepšoval. Po sobotných pretekoch mu patrilo druhé miesto v triede E1+2000/2WD, ale aj pätnásta priečka absolútneho poradia. „Som sám so sebou spokojný. Podarilo sa mi zrýchliť oproti minulému roku od dve sekundy, čo je super. Celý tím odviedol perfektnú robotu a aj touto formou by som im rád poďakoval,“ zhodnotil Jaro Dubóczi sobotné preteky.

Nedeľné preteky sa konali opäť za pekného slnečného, aj keď trochu veterného počasia. V pláne bola jedna tréningová jazda a dve súťažné. Už v prvej z nich sa podarilo Jánovi Miloňovi zajazdiť výborný čas na hranici 2:05 minúty. V druhej jazde sa ešte zlepšil a v cieli bol so svojim výkonom nadmieru spokojný. Bodaj by aj nie, veď domov si odniesol poháre za druhé miesto v kategórii 1 a víťazstvo v triede GT, či už na Slovensku, ale aj v rámci FIA Intenational Hill Climb Cup: „S dnešným dňom som maximálne spokojný. Podarilo sa mi zase zlepšiť čas, v druhej jazde som dokonca dl 2:04 čo je naozaj super. So Škodou Fabia som tu robil čas 2:10. Teší ma, že dokážem s dvojkolkou držať krok s kopcovými špeciálmi, ktoré majú navyše pohon všetkých kolies. Trošku ma mrzí tá rozbitá trať, to môjmu autu vôbec nesedí, ale zvládli sme to.“

Jantár Team

Rovnako výborný výkon aj v nedeľu podal aj Jaro Dubóczi. Tomu sa podarilo dojazdiť do cieľ na rovnakom mieste ako v sobotu, čiže druhom mieste v triede, teraz však jeho strata na víťaza bola už iba necelú sekundu. V druhej súťažnej jazde dokonca urobil Jaro najlepší čas v triede. „Som nadmieru spokojný. Poriadne som zatlačil na pílu a čo asi najviac teší, že som v druhej jazde urobil lepší čas ako môj konkurent Maťo Juhás. Myslím, že to bude ešte veľmi zaujímavá sezóna,“ dodal Jaroslav Dubóczi záverom.

Oboch jazdcov Jantár Teamu by sme mali opäť sledovať priamo v akcii už začiatkom mesiaca jún na pretekoch v Šternberku.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár