XIQIO Racing

XIQIO Racing s Ondrejom ovládli A-čka na Jahodnej

Tomáš Ondrej so Škodou Fabia WRC a XIQIO Racing Teamom sa v rámci podujatia Moris Cup Jahodná 2017 prezentovali výborným výkonom, ktorý vyústil do víťazstva v skupine A, ale aj triede A+2000.

XIQIO Racing

Tomáš Ondrej už pred dvoma rokmi, v momente, keď spoločne s XIQIO Racing Teamom práve na Jahodnej prvýkrát predstavil Škodu Fabia WRC, predviedol, že aj s toto nie práve najmladšie vozidlo dokáže vyhrávať. Teraz sa zameral hlavne na zisk plného počtu bodov v skupine A ako aj triede A nad dva litre, čo sa aj podarilo.

XIQIO Racing

„Poviem pravdu, išli sme sem s jasným cieľom, vyhrať skupinu A ako aj triedu A nad dva litre. Čo sa týka časov, v sobotu som bol trochu pomalší ako v minulosti, išiel som totiž klasické rallyové pneumatiky. V nedeľu som vyskúšal namiesto Michelinu Hankook a hneď sa dostavilo zrýchlenie okolo dvoch sekúnd. Vyzerá to tak, že aj tieto pneumatiky budú bojaschopné,“ zhodnotil svoj výkon Tomáš Ondrej.

XIQIO Racing Team však na podujatí Moris Cup Jahodná mal v tomto roku ešte jedného jazdca. Tým bol Tomáš Manduľák jazdiaci na Citroëne C2 R2 Max a práve tunajšie preteky boli jeho premiérovými.

XIQIO Racing

„Preteky automobilov do vrchu som ešte nikdy v živote nešiel. Musím však povedať, že sa mi to veľmi páči. Mám však veľmi málo skúseností, robím ešte množstvo chýb, musím sa ešte veľa učiť,“ povedal Tomáš Manduľák.

Spokojnosť s výkonom oboch zverencov vyjadril aj manažér XIQIO Racing Teamu, Marián Mičák: „Samozrejme, že som spokojný. Tomáš Ondrej splnil do bodky čo mal, Tomáš Manduľák získal nové skúsenosti a náš XIQIO Racing Team sa v rámci Moris Cup Jahodná prezentoval v najlepšom svetle. Všetko je tak ako má byť.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár