L Racing

L Racing z Jahodnej do Tatier

Podujatie Moris Cup Jahodná je už stálicou v kalendári Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu. Tím L Racing sem prišiel tradične s viacerými menami. Úspechy nenechali na seba dlho čakať.

L Racing

Stabilné miesto na každých kopcových pretekoch má 16-ročný Denis Pavlík s Peugeotom 208 VTi R2. Pekný, no zradný kopec Jahodná ho v jednom z tréningov takmer vytrestal, nebyť jeho šikovnej „kontry“, ktorou pretáčavú situáciu zachránil. Napriek menším technickým závadám si napokon v sobotňajšej meranej časti vyjazdil 2. miesto v triede A-1600, 3. miesto v triede A celkovo, ako aj 2. miesto Juniorov. V nedeľu patrilo mladému Betliarčanovi 4. miesto skupiny A a 1. v triede A-1600.

Manažér tímu Ján Lipták síce vynechal sobotňajšiu akciu, no v nedeľu už stál zodpovedne za volantom Mini John Cooper Works WRC. S ním si v skupine A, ako aj v triede A1+2000 vyjazdil skvelé druhé miesto.

L Racing

Vlastimil Majerčák na Jahodnej štartuje už pravidelne, a to so svojím súťažným rally autom. S Fordom Fiesta R5 EVO si v rámci tréningu pred nastávajúcou Rally Tatry vyjazdil v sobotu 1. a v nedeľu 2. miesto rovnako v skupine S20, ako aj v triede S20+2000.

Věroslav Cvrček ml. pretekal pod vlajkou L Racing už minulý rok, tentokrát sa vrátil do Jahodnej za volantom úplne iného kopcového špeciálu Mitsubishi Lancer EVO 39 s monštróznym výkonom 700 konských síl. Sobotu dokončil, napriek pokazenému turbu, na 2. mieste skupiny E1, ako aj triedy E1-6500. V nedeľu však auto s ďalšou poruchou odstavil už po prvom tréningu.

Tento piatok a sobotu štartuje Rally Tatry s množstvom zaujímavých a nových rýchlostných skúšok. Piatkový shakedown za Hozelcom vystrieda slávnostný štart a hneď 3 rýchlostné skúšky: dvakrát po sebe náročná, no krásna „Huta“ medzi Novoveskou Hutou a obcou Mlynky, po ktorej si posádky vyskúšajú výzvy technického mestského okruhu v Poprade o desiatej večer. Sobota pokračuje prevažne lesnou skúškou medzi Spišským Bystrým a Popradom, odkiaľ sa presunú späť do obce Mlynky. Odtiaľ zaútočia na rovnakú trať ako deň predtým, no z opačnej strany, pričom odbočia do obce Hnilec. Za ňou známy prechod „Súľová“ ponúkne identickú trať nedávnej Rally Rožňava, no z opačnej strany.

L Racing

Ján Lipták za všetkých dodáva: „Jahodná splnila naše očakávania a s výsledkami som spokojný, a to aj napriek istým poruchám. Nekonečný harmonogram je však neúprosný a už teraz sa presúvame na tretie podujatie po sebe – Rally Tatry. Tá sľubuje zaujímavé trate a tvrdú konkurenciu, bude sa teda s kým porovnávať. Našim posádkam držím palce.“

Tím L Racing bude reprezentovať opäť niekoľko posádok: Vlastimil Majerčák/Michaela Vejačková (Ford Fiesta R5 EVO), Marek Špavelko/Milan Straka (Mitsubishi Lancer EVO VI), Tomáš Fusko/Jakub Slovák (Peugeot 208 VTi R2), Miloslav Majerčák/Jaroslav Frisch (Peugeot 208 VTi R2) a Štefan Vancík/Ján Pavlík (FIAT 127).

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár