Slovak National Hill Climb Team

Slovak National Hill Climb Team po pretekoch v Gorjanci

Mnoho Slovákov už v týchto dňoch smeruje cez Slovinsko na vytúženú dovolenku pri mori. Trojica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu počas uplynulého víkendu štartovala v spomínanej krajine na pretekoch automobilov do vrchu.

Slovak National Hill Climb Team

V slovinskom Gorjanci boli na pláne preteky automobilov do vrchu zaradené do seriálu FIA Historik Hill Climb Championship, FIA International Hill Climb Cup, ale aj FIA Zóna strednej Európy Historikov. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kto zo Slovak National Hill Climb Teamu na týchto pretekoch reprezentoval Slovensko, ale aj na to aké úspechy tu naši jazdci dosiahli.

Najdôležitejším členom výpravy bol v tomto prípade Miro Čiliak. Ten spoločne s formulou Metalex MTX 1-06 reprezentoval Slovensko v rámci dvoch seriálov, FIA Historik Hill Climb Championship a FIA CEZ Historik. Neviedol si zle, veď v cieli mu patrilo v rámci prvého menovaného seriálu v kategórii 5 tretie miesto a v triede E4 víťazstvo a vo FIA CEZ získal Miro body za trete miesto v kategórii 5.

Slovak National Hill Climb Team

Druhým jazdcom slovenského národného tímu, ktorý sa na pretekoch zúčastnil bol Peter Ambrúz spoločne s vozidlom Vauxhall Vectra ST, pričom v rámci seriálu FIA International Hill Climb Cup dojazdil v kategórii III. Na jedenástom mieste celkového poradia, v skupine E1 mu patrilo rovnaké miesto a v triede E1 do dvoch litrov bral Peter body za štvrtú priečku.

Peter Kacvinský sa v Gorjanci predstavil ako tretí jazdec slovenského tímu s vozidlom Renault Clio. Jemu patrilo v rámci seriálu FIA International Hill Climb Cup v kategórii III., ale aj skupine E1 celkové dvadsiate siedme miesto a v triede E1 do dvoch litrov desiate miesto.

Slovak National Hill Climb Team

Preteky v Gorjanci nám bližšie predstavil Peter Ambrúz, šéf Slovak National Hill Climb Teamu: „Na tomto, jednom z najstarších slovinských kopcov sme boli prvýkrát. Po organizačnej stránke musím povedať, že bolo všetko zvládnuté. Bolo tu množstvo havárií a čo ma dosť prekvapilo bol fakt, že organizátor na svojej web stránke tvrdil, že na celom kopci v minulom roku robili nový asfalt. Ten bol urobený iba na niektorých miestach, inak bolo na ceste množstvo výtlkov. Ďalšia vec čo ma prekvapila, že veľa miest na trati bolo bez zvodidiel a chýbali dokonca aj na niektorých nebezpečných úsekoch. Prežili sme to, podarilo sa nám aj dobre zabojovať a to je dôležité. Teraz sa sústredíme na prípravu našich domácich pretekov Proplusco Slovakia Baba 2017.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár