Proplusco Slovakia Baba 2017

Podujatie Proplusco Slovakia Baba 2017 splnilo očakávania

Preteky automobilov do vrchu Proplusco Slovakia Baba 2017 majú za sebou už aj posledné dve súťažné jazdy víkendu. Ich priebeh prerušilo iba zopár drobných havárií a technických porúch.

Proplusco Slovakia Baba 2017

Tak ako sme si už počas víkendu zvykli aj tieto dve súťažné jazdy ovládol Dušan Nevěřil na Norme M20FC. Druhá priečka absolútneho poradia patrila, rovnako ako v sobotu tak aj v nedeľu, Danovi Komárkovi na rovnakom vozidle a tretia Lászlovi Szászovi na Rynarde F3000, ktorý zároveň bral aj víťazstvo v slovesnkých majstrovstvách. Práve v nich druhá priečka patrila Jozefovi Bérešovi mladšiemu na špeciále Tatuus, ktorému zároveň patrilo aj štvrté miesto absolútne. Päticu najrýchlejších uzatváral v nedeľu Jiří Špalek na Norme M20F.

Proplusco Slovakia Baba 2017

Nádherný súboj rozohrala dvojica Igor Drotár a Věroslav Cvrček v plechových vozidlách. Kým v prvej ostrej jazde bol rýchlejší Cvrček, v druhej jazde mu Drotár vrátil všetko aj s úrokmi a ovládol tak nielen kategóriu plechových vozidiel, ale aj tretie miesto v slovenskom hodnotení. Štvrté miesto v slovenských majstrovstvách tak ostalo pre Věroslava Cvrčka. Päticu najrýchlejších slovenských jazdcov uzavrel Ján Miloň na BMW Z4 GT3.

Proplusco Slovakia Baba 2017

Spokojnosť s priebehom podujatia Proplusco Slovakia Baba 2017 vyjadril aj predseda organizačného výboru, Peter Ambrúz: „Myslím, že môžeme byť spokojní. Podujatie dopadlo dobre, škoda tej sobotnej druhej súťažnej jazdy, ale tam zaúradovala v určitej miere aj vyššia moc. Inak všetko fungovalo ako malo. Samozrejme moja vďaka patrí všetkým, ktorí sa do príprav a priebehu podujatia zapojili akýmkoľvek spôsobom, či už ako partneri, alebo fyzicky. Bavil som sa aj s ostatnými jazdcami, všetci nám vyjadrili podporu. Vieme, kde boli drobné chyby a určite sa ich budeme snažiť do budúceho roku odstrániť.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár