Proplusco Slovakia Baba 2017

Prvý deň na Proplusco Slovakia Baba 2017 najrýchlejší Dušan Nevěril

V rámci popoludnia sme mali možnosť sledovať na Pezinskej Babe celkovo 96 jazdcov. Spomedzi nich bol na 5100 metrov dlhej trati najrýchlejší Dušan Nevěřil.

Proplusco Slovakia Baba 2017

Po tréningových jazdách, ktoré ako sme už informovali dopadli, okrem jednej havárie, viac menej bezproblémovo, toto sa nedá povedať o jedinej súťažnej, ktorú v rámci úvodného dňa podujatia Proplusco Slovakia Baba 2017 pretekári absolvovali. Už na začiatku prvej súťažnej jazdy totiž prišlo k drobnému zdržaniu, keď sa koleso na Fiate Punto HGT Karola Tánczosa rozhodlo pokračovať iným smerom ako zvyšok auta. Ledva sa preteky po odstránení poškodeného vozidla z trate opäť rozbehli vypovedal službu Metalex Mira Čiliaka, po čom nasledovalo ďalšie odstraňovanie jeho vozidla z trate. Už o chvíľu mal smolu Jozef Deme, ktorý preventívne poslal Mitsubishi Lancer EVO IX do pneumatikovej bariéry a preteky museli byť opäť zastavené. Takýchto prerušení sa v priebehu prvej súťažnej jazdy udialo z dôvodu technických porúch ešte niekoľko a samozrejme všetky prerušenia sa podpísali na naťahovaní času. Všetky spomínané incidenty sa našťastie zaobišli bez akýchkoľvek škrabancov na telách ich hlavných aktérov. Navyše, keď už všetci súťažiaci prešli cieľom, nad Pezinskou Babou začalo intenzívne pršať. V tom momente, po dohode so všetkými pretekármi riaditeľstvo pretekov usúdilo, že sobota bola asi zakliata a Rada športových komisárov rozhodla o ich ukončení s tým, že do sobotných pretekov sa započítavala iba jedna súťažná jazda, ktorá zároveň určila aj konečné poradie pretekov. V nich sa z víťazstva v absolútnom poradí tešil český jazdec Dušan Nevěřil jazdiaci na Norme M20FC, pred Davidom Komárkom jazdiacom na rovnakom monoposte a tretím maďarským jazdcom Lászlom Szászom na formule Reynard F3000.

Proplusco Slovakia Baba 2017

Najrýchlejším jazdcom slovenského štartového pola bol už spomínaný Lászlo Szász. Druhá priečka patrila Jozefovi Bérešovi mladšiemu na Tatuuse a tretie miesto v sobotu na Pezinskej Babe bral Věroslav Cvrček na kopcovom špeciále Škoda Fabia S2000. Zaujímavosťou bolo, že štvrtého v poradí, Igora Drotára a jeho Škodu Fabia R5 od tretieho miesta delili iba dve desatiny sekundy.

Podujatie Proplusco Slovakia Baba 2017 pokračuje zajtra (v nedeľu 9.7.2017) druhým súťažným dňom. Na základe rozhodnutia Rady športových komisárov sa uskutoční jedna tréningová jazda, ktorej štat je plánovaný na 9:00 hodinu. Po nej bude nasledovať o 11:00 hodine slávnostný štart a o 11:30 hodine štart prvej súťažnej jazdy. Presne hodinu po dojazde posledného vozidla do cieľa odštartuje druhá súťažná jazda. Vyhlásenie výsledkov a ocenenie najrýchlejších je plánované na 18:00 hodinu.

Proplusco Slovakia Baba 2017

Podrobné výsledky, ale aj aktuálne informácie sa dozviete na stránke organizátora, čiže na www.slovakia-baba.sk

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Roman Jakabšic

Pridaj komentár