Igora Drotár

Majstrovské výkony ostrieľaného Igora Drotára

Automobilová legenda Igor Drotár má dovolenkové obdobie vyplnené zážitkami na automobilových pretekoch a súťažiach. Uplynulý víkend zakončil víťazne známu Pezinskú Babu (preteky automobilov do vrchu) a tento víkend spojí slovenskú rely s poľským/európskym kopcovým podujatím.

Igora Drotár

Tradičná Pezinská Baba odmenila výkony Prešovčana Drotára na Škode Fabia DTRi trofejami za celkovo druhé miesto v sobotu (trieda E1) a prvé v nedeľu. Na záver potešil známeho pretekára aj čestný pohár od predsedu kopcovej komisie Majstrovstiev Slovenska Petra Ambrúza. Tento týždeň je na pláne ďalšie podujatie MSR v rely na krásnom Gemeri (Lubeník), po ktorom sa v sobotu cez noc Igor presunie do poľskej Limanowej. Tam ho čaká nedeľňajší štart na Majstrovstvách Európy v pretekoch do vrchu. Už o týždeň Limanowú vystrieda slovenské podujatie európskeho (aj nášho) kopcového šampionátu v Dobšinej.

Igor Drotár: „Pezinská Baba mi vyšla veľmi dobre. Obzvlášť posledná ostrá jazda v nedeľu bola pre mňa zážitkom plným adrenalínu v skvelom aute. Urobil som nový rekord trate a vyhral preteky v mojej triede s náskokom necelej sekundy [v súčte časov oboch jázd]. V sobotu sme sa naťahovali a prehral som o dve desatiny, no z objektívnych príčin bola zrušená druhá jazda, v ktorej by som určite ešte zabojoval. Auto fungovalo skvele a zišla sa tu výborná konkurencia. Prialo nám aj počasie, keďže pršalo vždy až po jazdách na konci dňa. Veľmi milo ma prekvapil pohár od predsedu kopcovej komisie Petra Ambrúza. Nečakal som to a teší ma, že takto ocenili moju účasť na pretekoch. Pohár je teraz na čestnom mieste mojej vytríny. Teraz nás už čaká Rely Lubeník, po ktorej v sobotu večer odchádzam do Limanowej na Majstrovstvá Európy pretekov automobilov do vrchu.“

Igora Drotár

Igora so spolujazdcom Tomášom Plachým čaká túto sobotu 90 kilometrov rýchlostných skúšok Rely Lubeník na troch tratiach, ktoré absolvujú tri krát. Sedlať budú Škodu Fabia R5 z dielne košického MM Rally Team.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár