Miki Čambal

Miki Čambal bral na Pezinskej Babe dve víťazstvá

Miki Čambal v spolupráci s Citroënom Saxo predviedol na podujatí Proplusco Slovakia baba 2017 výborný výkon. Odmenou mu bolo dvojité víťazstvo v triede E1-1600.

Miki Čambal

Mesačnú prestávku medzi kopcovými podujatiami využil Car Zone Team nielen na prípravu techniky, ale aj oddych, či krátku dovolenku plnú potápania. Na domáci kopec tak prišiel Miki Čambal spokojný, rozhodnutý zúročiť všetky získané skúsenosti. Tunajšiu trať totiž pozná viac ako dôverne, v každej zákrute vie čo si môže dovoliť, vie kde sú jej zradné miesta. Takéto skúsenosti sú pri pretekoch automobilov do vrchu na nezaplatenie.

„Je pravda, že do Pezinku to z Bratislavy nemám ďaleko a trať naozaj dôverne poznám. Na to sa však pri pretekoch spoliehať nedá. Čo sa týka toho domáceho podujatia, povedal by som, že na jednej strane to je výhoda, keďže môžeme bývať doma. Na druhej strane práve tu my chýba ten „pretekový“ pocit. Iné je keď človek vypadne z domu niekde ďalej,“ zhodnotil úvodom Mojmír Čambal.

Miki Čambal

Miki počas oboch pretekárskych dní zrýchľoval od jazdy k jazde. Navyše predvádzal po oba dva pretekárske dni s najbližším súperom (Paťom Puršom) nádherné súboje doslova o desatinky sekúnd, čo ho stále tlačilo dopredu. Po dvoch dňoch si nakoniec Miki Čambal domov odviezol hneď dve víťazstvá v triede E1-1600.

„Ak by mi niekto pred pretekmi povedal, že v nedeľu dosiahnem s jedna šesť-kou čas 2:30,756 minúty neveril by som. Realita je však taká, že sa mi to podarilo a som tomu neskutočne rád. Po pretekoch som navyše zistil, že tento čas je o neuveriteľných 39 tisícin sekundy lepší ako sa tu podaril najlepšej jedna šestke s Jarom Homolom za volantom. Som naozaj šťastný. Ďakujem všetkým partnerom za podporu a Mikimu Borovskému za výbornú prípravu auta,“ dodal Miki Čambal.

Miki Čambal

Ďalšími pretekmi, kde budú mať diváci možnosť sledovať Mikiho Čambala a jeho Citroën Saxo v akcii bude už o dva týždne Dobšinský kopec 2017.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár