Slovak National Hill Climb Team

Ambrúzovci idú vyskúšať kopec v Maďarsku

Premiéru v rámci pretekov automobilov do vrchu u našich južných susedov si na vlastnej koži vyskúša aj Slovak National Hill Climb Team. Na preteky v Paráte sa vybrali hneď v pätici.

Slovak National Hill Climb Team

Podujatie pretekov automobilov do vrchu HE-DO 34. MÁTRAI AUTÓS HEGYIVERSENY je zaradené do seriálu FIA Zóna strednej Európy pretekov automobilov do vrchu, ale aj maďarského kopcového šampionátu. Pri pohľade na umiestnenie pretekárskej trate treba konštatovať, že sa nachádza pri meste Parádsasvár a podujatie odštartuje v dňoch 14. – 16.7.2017. Mesto Parádsarvár sa nachádza asi 40 kilometrov západne od maďarského mesta Eger. Slovenskí kopciari síce tunajšiu trať nepoznajú, rallysti by si na ňu určite spomenuli z minulosti, keď bol tento úsek zaradený aj do Eger Rally, podujatia ktoré bolo v minulosti niekoľkokrát zradené do slovenského rally šampionátu.

Slovak National Hill Climb Team

Na podujatie, ktoré sa bude konať na trati o dĺžke 5410 metrov sa zo Slovenska vybrali ako prví jazdci Slovak National Hill Climb Teamu Jozef Béreš mladší jazdiaci na monoposte Tatuus, Peter Ambrúz spoločne s vozidlom Vauxhall Vectra ST, ale aj Miro Čiliak s historickou formulou Metalex MTX 1-06 a Peter Kacvinský a Renaultom Clo Sport. K tejto čisto slovenskej štvorici sa nakoniec pridal aj český jazdec Miloš Zmeškal na historickej formule Ralt RT32, ktorému počas uplynulého víkendu patrilo medzi Historikmi na Proplusco Slovakia Baba 2017 druhé miesto absolútneho poradia.

Slovak National Hill Climb Team

„Už pred tohtoročnou sezónou, keď sme dávali dohromady kalendár Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017 sme sa bavili s maďarským organizátorom tohto podujatia o jeho zaradení do slovenského šampionátu. Nakoniec sme sa nedohodli kvôli termínu, ktorý našim majstrovstvám nevyhovoval. Napriek faktu, že máme za sebou Pezinskú Babu, ktorú náš tím pripravoval, rozhodli sme sa ísť vyskúšať ako prví Slováci tieto preteky a zabojovať tu o ďalšie o body do FIA Zóny strednej Európy,“ vysvetlil Peter Ambrúz.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár