XIQIO Racing

XIQIO Racing smeruje na ME PAV Dobšinský kopec

Košický XIQIO Racing Team nebude chýbať ani na jedinom slovenskom podujatí zaradenom do seriálu Majstrovstiev Európy a Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017, na Dobšinskom kopci.

XIQIO Racing

Dvojica jazdcov, dve rozdielne vozidlá, ale aj dve rozdielne triedy v ktorých budú bojovať o ďalšiu porciu bodov. To všetko prichystal XIQIO Racing Team pre priaznivcov pretekov automobilov do vrchu v Dobšinej.

Pozornosť na 6810 metrov dlhej trati bude, ako tomu bolo už veľakrát v minulosti, pútať Rožňavčan Tomáš „Srnka“ Ondrej. Ten totiž s vozidlom Škoda Fabia WRC dokáže v skupine A, ale aj triede A nad dva litre „dávať“ nielen výborné časy, ale popritom aj poriadne zabávať divákov jazdou „dverami dopredu“. Navyše Srnka trať pretekov na Dobšinskom kopci pozná viac ako dobre a má ju dokonale prečítanú.

XIQIO Racing

Druhým jazdcom, ktorý bude v Dobšinej reprezentovať XIQIO Racing Team je Vranovčan Tomáš Manduľák. Ten síce po Jahodnej a Pezinskej Babe absolvuje iba svoj tretí kopec v živote, treba však povedať, že s Citroënom C2 R2 Max zaradenom na kopcoch do triedy A-1600 sa zžíva s každým odjazdeným kilometrom. A že tých kilometrov nie je málo dokazuje aj fakt, že po poslednom kopcovom podujatí na Pezinskej Babe absolvoval pred pár dňami aj rally súťaž v Lubeníku.

XIQIO Racing

Na podujatí Dobšinský kopec 2017 bude osobne prítomný aj manažér XIQIO Racing Teamu, Marián Mičák: „Áno, plánujem byť s chlapcami celý víkend na pretekoch. V poslednom období som sa totiž na preteky dostal iba výnimočne, mám totiž veľmi veľa pracovných povinností, ktoré mi túto „zábavu“ zakazujú. Verím, že sa obom jazdcom nášho tímu bude dariť a že po pretekoch nám zase nebude niekto merať rázvor WRC-čka metrom z Lidlu, ako to bolo v minulom roku.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár