Dobšinský kopec 2017

Dobšinský kopec 2017 má za sebou úvodný (tréningový) deň

Dvojica tréningových jázd úvodného dňa na Dobšinskom kopci 2017 je za nami. Najrýchlejším jazdcom na trati bol Christian Merli.

Dobšinský kopec 2017

V rámci neho odjazdili jazdci dve tréningové jazdy. Prvá prebehla, okrem dvoch kratučkých prerušení z dôvodu technických porúch, bez problémov. O druhej toto celkom tvrdiť nemôžeme, keďže už v jej úvode jedno z pretekárskych vozidiel okúsilo tvrdosť zvodidiel. Našťastie táto drobná nehoda sa podpísala iba na vylepšení fasády pretekárskeho zvodidla a jej odstraňovanie zabralo veľmi málo času. V tom momente však zaúradovalo aj počasie, ktoré vďaka prudkému dažďu prerušilo druhú tréningovú jazdu na dlhých osemdesiat minút. Ako to už býva zvykom, dažďové mraky odišli a dobšinskú trať opäť zalialo slnko a onedlho obschla. Nie však v priestoroch, ktoré sú kryté stromami. A práve tu sa podarilo „vyrobiť“ niekoľkým jazdcom hodiny. Tie rovnako dopadli bez následkov a jazdci a ich stroje pokračovali v ceste do cieľa. Prerušenie z dôvodu upratovania trate tak zabrali iba pár minút. Ostatní jazdci už so žiadnymi problémami nebojovali a tréningová jazda dopadla bez problémov.

Dobšinský kopec 2017

Rovnako ako v prvej jazde aj v druhej najrýchlejší čas dosiahol Talian Christiano Merli, pred svojim krajanom Simonem Faggiolim a Čechom Dušanom Nevěřilom. V tomto poradí zároveň skončili aj tréningové jazdy z pohľadu európskeho šampionátu.

V prípade Historikov, ktorí si to zajtra rozdajú o body v rámci európskeho šampionátu Historikov, urobil v druhej tréningovej jazde najrýchlejší čas Talian Guliano Palmeri. Druhý najrýchlejší Historik bol v dnešnom druhom tréningu Rakúšan Harald Mössler a tretí Čech Jiří Kubíček.

Pri pohľade na slovenské poradie v druhom tréningu treba konštatovať, že absolútne poradie z prvej tréningovej jazdy, možno aj vďaka zmeneným podmienkam sa kompletne pomenilo. V tomto prípade totiž bol najrýchlejší Igor Drotár, pred Jozefom Bérešom mladším a tretím najrýchlejším bol Čech Petr Trnka.

Dobšinský kopec 2017

V českom majstráku druhá tréningová jazda dopadla najlepšie pre Dušana Nevěřila, pred Milošom Benešom a Davidom Komárkom, ktorý v prvom tréningu z dôvodu technickej poruchy nedojazdil.

Ako sme už na začiatku hovorili, druhou tréningovou jazdou sa nám už autá z pretekárskej trate vytratili, program Dobšinského kopca 2017 pokračuje aj naďalej. Od 19:00 hodiny bude Slávnostné predstavenie pretekov a vybraných pretekárov na námestí, ktoré bude zároveň spojené aj s autogramiádou. Po jeho ukončení odštartuje na námestí v Dobšinej Oldies párty rádia Vlna a koncertom skupiny Mafia Corners.

Dobšinský kopec 2017

Na zajtra, čiže nedeľu 23.7.2017 je v rámci podujatia Dobšinský kopec 2017 plánovaná dvojica súťažných jázd, pričom prvá z nich odštartuje o 8:30 hodine a druhá odštartuje o 12:30 hodine.

Zdroj: Miroslav Majláth / Foto: Peter Podolinský

Pridaj komentár