Slovak National Hill Climb

Slovak National Hill Climb mal v Dobšinej opäť žatvu

Osem jazdcov, osem rôznych vozidiel a množstvo výborných výkonov. Takto sa prezentoval na Dobšinskom kopci 2017 Slovak National Hill Climb Team.

Slovak National Hill Climb

Práve v Dobšinej čakali na slovenský národný kopcový tím boje o ďalšie európske, ale aj slovenské body. A tých sa jazdcom Slovak National Hill Climb Teamu nepodarilo získať malo.
Všetkých asi najviac potešilo druhé miesto Jozefa Béreša mladšieho, ktoré spoločne s monopostom Tatuus získal v rámci absolútneho slovenského poradia. Ak k tomu pripočítame tretie miesto v triede E2/SC do dvoch litrov v rámci európskeho šampionátu a druhé miesto v skupine E2 a triede E2 do dvoch litrov, zrazu zistíme, že si Ďodi z tohtoročnej Dobšinej odviezol celkovo štyri krásne ocenenia.

Slovak National Hill Climb

Vitrínu Petra Floreka budú zase po Dobšinskom kopci zdobiť štyri ocenenia, jedno za druhé miesto medzi slovenskými N-kármi, ale rovnaké umiestnenie dosiahol aj v triede N nad dva litre. Z bojov o európske body si spoločne s Mitsubishi Lancer EVO IX odviezol ocenenie za tretie miesto v skupine N a triede N nad tri litre.

Slovak National Hill Climb Team bojoval aj v rámci európskeho šampionátu Historikov, konkrétne sa doň zapojil Miro Čiliak s formulou Metalex, pričom v cieli pretekov mu patrilo tretie miesto v skupine C5, ale zároveň vybojoval aj víťazstvo v triede E4. V rámci slovenského šampionátu Historikov to dotiahol Miro na tretie miesto absolútne, ale aj v skupine HK3.

Slovak National Hill Climb

Práve medzi Historikmi už po druhýkrát v rade pod krídlami Slovak National Hill Climb Teamu nastúpil aj český jazdec Miloš Zmeškal s formulou Ralt. Stále usmiatemu Milošovi patrilo v slovenskom absolútnom poradí víťazstvo a rovnako tomu bolo aj v skupine HK3. Škoda len, že Miloš nebojoval aj v rámci európskeho šampionátu.

Naprázdno z Dobšinej neodišiel ani šéf tímu, Peter Ambrúz, ktorý spoločne s vozidlom Vauxhall Vectra ST vybojoval v rámci Európy druhé miesto v triede E2-SH do dvoch litrov a v slovenskej triede E1 do dvoch litrov víťazstvo a zároveň aj tretie miesto v skupine E1.

Slovak National Hill Climb

Petrovi Kacvinskému a jeho Renaultu Clio Sport patrilo po dobšinských pretekoch druhé miesto v triede N do dvoch litrov

a Denis Suja jazdiaci na formule Renault Tatuus zase vyhral medzi slovenskými Juniormi. Navyše Denis získal aj tretie miesto v skupine E2, ale triede E2 do dvoch litrov. V európskom meraní síl dojazdil na piatom mieste v skupine E2-SS.

Slovak National Hill Climb

Jediným jazdcom, ktorému nebolo dopriané vidieť cieľové fotobunky, bol Marek Foldi, ktorého prevodovka Seatu Leon Supercopa odmietla poslušnosť už v prvej súťažnej jazde.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár