Martin Juhás

Juhás na Dobšinskom kopci s osobným rekordom

MRM motorsport, Martin Juhás a jeho čierne BMW M3 nechýbajú v tohtoročnej sezóne ani na jedných pretekoch. Svoje umenie predviedli aj na Dobšinskom kopci.

Martin Juhás

Dobšinský kopec, podujatie, ktoré bolo v tomto roku už po šiestykrát zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu, patrí medzi kopce, ktoré vozidlu BMW M3, ale aj Martinovi Juhásovi vyhovujú. Má dostatočnú dĺžku, ale aj rozmanitú trať, na ktorej sa rýchle rovné úseky striedajú s náročnými technickými úsekmi.

„Sobotné tréningy z mojej strany neboli nič moc, keďže v piatok mi v reštaurácii naservírovali nejaký gastronomický omyl a celú sobotu mi bolo strašne zle. Stále sa mi točila hlava a fakt som už v druhej tréningovej jazde myslel, že auto odstavím na trati a vykašlem sa na to, ale nejako som sa premohol a došiel som až do cieľa. Našťastie ma to v noci prešlo a nedeľa bola o úplne niečom inom. Už v prvej súťažnej jazde sa mi podarilo vylepšiť svoj osobný rekord na tejto trati, v druhej som ho ešte posunul, čiže som spokojný. Jediné na čo som čakal, bolo to, či sa organizátorom podarí dodržať už klasický rituál s dažďom a aj toho sme sa dočkali, takže je všetko v poriadku,“ opísal víkend Martin Juhás.

Martin Juhás

Martin si nakoniec, vďaka dobrému výkonu v nedeľu odviezol domov ocenenie za víťazstvo v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou, ale aj desiate miesto absolútneho slovenského poradia a ôsme miesto absolútneho poradia v rámci kategórie 1, ale aj štvrté miesto v skupine E1.

Teraz na Martina Juhása a jeho BMW M3 čakajú preteky na Jankovom vŕšku, ktoré sa budú konať už počas nadchádzajúceho víkendu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár