Slovak National Hill Climb Team

Ďodi Béreš odchádzal z Ostrej Lúky už ako nový absolútny kopcový majster

Dva preteky, dve absolútne víťazstvá, ale aj dostatok bodov na zisk titulu absolútny kopcový majster v sezóne 2017. To všetko patrilo po podujatí ProTEC Ostrá Lúka 2017 Jozefovi Bérešovi mladšiemu a Slovak National Hill Climb Teamu.

Slovak National Hill Climb Team

Neskutočne teplá, ba priam tropické počasie sprevádzalo predposledné kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu na Ostrej Lúke pri Zvolene. Ako sme už pred štartom podujatia písali, Slovak National Hill Climb Team na štart postavil osem statočných.

Najlepší výkon spomedzi nich podal opäť Jozef Béreš mladší, ktorý sa divákom predstavil s monopostom Tatuus, pričom počas celého víkendu nenašiel na trati premožiteľa. Všetko však mohlo byť aj trochu inak, keďže motor Honda, ktorý monopost Tatuus poháňa, ležal ešte v piatok napoludnie rozobratý pred tímovým servisným stanom.

Slovak National Hill Climb Team

„Pred pretekmi sme zistili, že kľukový hriadeľ na motore Honda K20 je zlý. Pritom motor mal nabehaných iba nejakých dvesto kilometrov. Už sme mysleli, že ani neodštartujem, našťastie sme takú kľuku našli v Budapešti, doviezli a motor zmontovali. Všetko fungovalo ako hodinky a mne sa podarilo po oba dva dni vyhrať. Viac ma však potešilo, že som sa už v predstihu stal po ročnej prestávke opäť absolútnym majstrom Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu,“ opísal krušné, ale následne aj krásne chvíle na podujatí Jozef Béreš mladší.

Slovak National Hill Climb Team

Nielen víťazstvo Ďodiho v absolútnom poradí, ale aj víťazstvá Miloša Zmeškala medzi Historikmi, Petra Ambrúza v triede E1 do dvoch litrov, či víťazstvo Petra Kacvinského v triede N do dvoch litrov, ale druhé miesto Mira Čiliaka medzi Histrorikmi, piate miesto absolútneho poradia Denisa Suju, či tretie v triede E1 nad dva litre s jednou poháňanou nápravou Mareka Foldiho potešilo všetkých, najviac však asi Petra Ambrúza, šéfa Slovak National Hill Climb Teamu.

Slovak National Hill Climb Team

„Bol to veľmi plodný víkend. Tak ako to pred pretekmi začalo zle, čiže poruchou motora na Tatuse, víkendom to zase dopadlo až veľmi dobre. Myslím si, že sme si všetci zajazdili super, o čom hovoria aj výsledky. Čerešňou na torte bol Ďodiho predčasný zisk absolútneho majstrovského titulu. To by však nešlo bez podpory partnerov, ale ani bez dobrého tímového zázemia, kde nás podporuje množstvo ďalších ľudí. Moja vďaka patrí preto všetkým.“

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár